in

Peste 150.000 de britanici sunt interesați să primească refugiați din Ucraina

Peste 150.000 de britanici sunt interesați să primească refugiați din Ucraina

Peste 150.000 de persoane și-au înregistrat interesul pentru schema, din Marea Britanie, pentru a primi refugiați din Ucraina.

Cu toate acestea, există încă îngrijorări cu privire la modul în care programul Case pentru Ucraina va fi pus în practică.

Programul își propune să ca refugiații să fie preluați de persoane fizice, organizații caritabile și alte organizații care pot oferi cazare timp pe termen de cel puțin șase luni, permițând ucrainenilor fără legături de familie din Marea Britanie să intre în țară, potrivit GBNews.

Există însă îngrijorări cu privire la birocrație, protecția și alocarea resurselor, o organizație caritabilă importantă avertizând că guvernul „va declanșa haos” și că refugiații ar putea muri înainte de a fi asociați unui sponsor și vor putea ajunge în siguranță în Regatul Unit.

Programul pentru refugiații din Ucraina, atacat de organizațiile caritabile

Peste 150.000 de oameni din Marea Britanie și-au înregistrat interesul până joi, iar refugiații care și-au găsit un sponsor pot aplica de azi, 18 martie.

Marea Britanie se mobilizează: Zeci de mii  de britanici au aplicat deja pentru a găzdui refugiați din Ucraina

Positive Action in Housing, care derulează Room for Refugees – cel mai longeviv program de găzduire a refugiaților din Marea Britanie, care este în vigoare din 2002 – primește aproximativ 40 de apeluri și până la 150 de e-mailuri pe oră de la britanici care doresc să ofere cazare refugiaților ucraineni.


Aproape 70 de familii de refugiați ucraineni s-au înregistrat la organizația de caritate, inclusiv 60 de copii și câteva femei însărcinate din Ucraina, Franța, Polonia, Belgia și Germania.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Locuințe și Comunități a declarat: „Ne mișcăm cât mai repede posibil pentru a ne asigura că cei care fug de persecuția îngrozitoare din Ucraina vor putea găsi familiile și sponsorii de care au nevoie. Guvernul continuă să lucreze îndeaproape cu organizațiile neguvernamentale și administrațiile locale pentru a accelera procesul de a aduce ucrainenii în siguranță în Regatul Unit”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Marea Britanie ar putea fi „protectoarea” Ucrainei ca parte a unui acord de pace cu Rusia

Marea Britanie ar putea fi „protectoarea” Ucrainei ca parte a unui acord de pace cu Rusia

rachete hipersonice

Rusia susține că a lansat rachete hipersonice în Ucraina. Marea Britanie crede că rușii se regrupează