in

Peste 500.000 de oameni au fost joi pe plajele din Dorset. Ministrul Sănătății amenință că guvernul le va închide


Guvernul va ajunge să închidă plajele dacă oamenii vor continua să ignore distanțarea socială, a avertizat ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock.

Ieri, 25 iunie, consiliul din Bournemouth a declarat stare de urgență după ce zeci de mii de persoane au ignorat apelurile poliției și au invadat plajele din stațiune în cea mai caldă zi de până acum a anului 2020.

Parlamentarul de Bournemouth East, Tobias Elwood, a declarat, conform Metro, că 500.000 de vizitatori au ajuns ieri la Dorset – aproape la fel de mulți ca cei care locuiesc în întreaga zonă. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat pentru Talk Radio că dorește ca toată lumea să se bucure de soare, dar britanicii „nu trebuie să arunce pe apa sâmbetei” toată munca grea care s-a depus pentru combaterea coronavirusului.

Hancock le-a amintit ascultătorilor că guvernul ar putea închide complet plajele: „Avem această putere. Sunt reticent să o folosesc pentru că oamenii au avut restricții destul de dure și vreau ca toată lumea să se poată bucura de soare. Dar cheia este să o facem cu respectarea regulilor – rămâneți la gospodărie, stați la distanță de alte gospodării. Noi avem aceste puteri și dacă observăm o nouă creștere în numărul de cazuri, atunci vom lua măsuri”.

Coronavirusul nu mai există pentru ei: Zeci de mii de oameni s-au înghesuit pe plajele din Anglia, în cele mai călduroase zile ale anului

Avertismentul vine după ce medicul șef al Angliei, Chris Whitty, a avertizat, de asemenea, că pandemia se va agrava din nou, dacă publicul nu va urma regulile guvernamentale.

El a scris pe Twitter: „Covid-19 a scăzut din cauza eforturilor tuturor, dar este încă în circulație. Dacă nu urmăm îndrumările de distanțare socială, atunci cazurile vor crește din nou. În mod natural, oamenii vor dori să se bucure de soare, dar trebuie să facem acest lucru într-un mod sigur pentru toți.”

Liderul Consiliului Bournemouth, Vikki Slade, a declarat: „Suntem absolut îngroziți de scenele de pe plajele noastre, în special la Bournemouth și Sandbanks, în ultimele 24-48 de ore. Comportamentul și acțiunile iresponsabile ale atâtor persoane sunt șocante, iar serviciile noastre nu îi pot ține pe toți în siguranță. Nu am avut de ales decât să declaram stare de urgență.”

S-au deschis terasele în Spania, restricțiile au fost ridicate și în zonele cele mai afectate, Madrid și Barcelona
Vin furtunile! Ploi torențiale și risc inundații, anunțate până sâmbătă dimineața

Ambasada României la Londra anunță: «O veste foarte importantă, așteptată de mulți dintre voi!»