in

Petiția contra românilor și bulgarilor a strâns 130.000 de semnături

Petiția care urmarește împiedicarea liberului acces al românilor și bulgarilor pe teritoriul Marii Britanii, începând cu ianuarie 2014, a strâns deja 130.000 de semnături. Este foarte posibil, spun surse din cadrul Ambasadei României de la Londra, ca documentul să intre în dezbaterea Parlamentului Britanic la jumătatea lunii aprilie.Guvernul britanic intenționează acum să revizuiască regulile privind libera circulație, scriu jurnaliștii de la The Guardian, alimentat de previziunile conform cărora 250.000 de bulgari și români ar urma să se instaleze în Regat până în 2019.

The Guardian mai arată că autoritățile britanice se așteaptă la aproximativ 50.000 de românii și bulga pe an care vor veni aici în următoarea perioadă. Un argument oferit în sprijinul acestor estimări este faptul că din 2007, odată cu intrarea României și Bulgariei în UE, trei milioane de români bulgari s-au mutat din țările lor, majoritatea în Italia și Spania.

“Din 2014, ar putea merge în orice țară din Europa. Cu toate că restricțiile din Marea Britanie au fost parțial ridicate în urmă cu șase ani, doar 100.000 au migrat de atunci în Regat. De ce ar deveni Marea Britanie mai populară printre destinațiile imigranților, în contextul în care cei mai mulți români și bulgari trăiesc în Londra, oraș în care este foarte dificil să găsești un loc de cazare?”, se intreabă jurnaliștii britanici.

Ambasadorul Romaniei în Marea Britaniei susține că estimările autorităților engleze nu sunt realiste și că doar 10.000 de persoane pe an ar urma să emigreze, nu 50.000, o cifră exagerată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Luna Amza Pellea

“Retorica antiromânească din Marea Britanie este ruşinoasă”