in

Petiție pentru anularea vizitei președintelui Trump în Marea Britanie. „Este rasist și extremist și va provoca tensiuni”

Vizita președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, programată pentru luna iunie, este privită din nou cu ostilitate în Regatul Unit.

Mai multe organizații au anunțat că vor protesta pe durata vizitei, iar câțiva parlamentari laburiști fac demersuri pentru anularea ei.


Liderul de la Casa Albă va participa, între altele, la ceremoniile ce vor fi organizate cu ocazia comemorării a 75 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe timpul celor 67 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a au avut loc doar două vizite de stat ale președinților americani, George W. Bush, în 2003, și Barack Obama, în 2011. Faptul că o a treia astfel de vizită îl are în centrul atenției pe Donald Trump a provocat multe reacții critice la Londra.Câțiva parlamentari laburiști au inițiat o petiție și adună semnături pentru a cere anularea vizitei Ei spun că Regatul Unit nu ar trebui să întindă covorul roșu pentru un președinte care a desconsiderat în repetate rânduri valorile britanice.

Unul dintre inițiatorii petiției, deputatul Steven Doughty, l-a catalogat pe Trump ca fiind rasist și extremist și a spus că vizita sa nu va face decât să provoace tensiuni în societate.

La vizita precedentă a lui Donald Trump la Londra, la manifestații au participat aproximativ un sfert de milion de persoane. În mod tradițional, o vizită de stat presupune și un discurs în Parlamentul de la Londra al liderului invitat.

Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a avertizat încă din 2017 că se opune prezentei lui Donald Trump în palatul Westminster. Nici autoritățile din orașul Portsmouth, unde urmează să aibă loc ceremoniile de comemorare a debarcării aliaților în Normandia, nu au fost încântate de prezența lui Trump și și-au exprimat regretul că atenția nu va mai fi centrată pe veteranii de război, ci pe președintele american.Londra pierde organizarea Turneului Campionilor la tenis. Un alt oraș european va organiza edițiile 2021-2025

VIDEO – Britanicii se distrează copios pe seama a doi români beți. I-au poreclit Stan și Bran de România