in

Polițiștii români, apreciați de colegii britanici

Poliţiştii români trimişi în Anglia să ajute la combaterea infracţiunilor comise de persoane din România au devenit subiect de presă în Marea Britanie, jurnaliştii locali relatând pe larg despre acţiunile în care sunt implicaţi aceştia şi despre sprijinul adus autorităţilor locale, scrie Mediafax.Potrivit Poliţiei Române, în oraşul Birmingham au fost “detaşaţi” temporar patru poliţişti de la Biroul Autostrăzi al Direcţiei Rutiere, care lucrează alături de agenţi din Marea Britanie, Polonia şi Lituania.

Cei patru au fost trimişi în Anglia la solicitarea autorităţilor britanice, în cadrul operaţiunii numite Trivium.

Poliţiştii efectuează controale în trafic, asigură schimbul de informaţii şi acordă asistenţă de specialitate în cazurile în care legislaţia rutieră este încălcată de cetăţeni români, a precizat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Razie printre români

BBC a realizat un reportaj în care a fost prezentat la lucru unul dintre poliţiştii români, Constantin Hoza, alături de un coleg britanic. Cei doi opresc o maşină condusă de un român, iar Hoza este cel care descoperă că şoferul nu deţine asigurarea necesară. În acest context, jurnaliştii de la BBC remarcă suportul poliţiştilor veniţi din estul Europei, pentru eliminarea barierelor de limba ce îngreunează cercetările în multe cazuri.

Uneori, controalele după oprirea în trafic durează până la două ore, în condiţiile în care şoferii spun că nu înţeleg limba engleză. De asemenea, verificarea documentelor poate dura zile. Cu ofiţeri precum Costas (porecla lui Constantin Hoza – n. r.) aici, aceste operaţiuni se scurtează la doar cinci minute, se arată în reportaj.

În cadrul operaţiunii Trivium sunt implicaţi patru poliţişti români şi câte doi din Polonia şi Lituania.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Buzău, Mehedinţi, Dolj şi Teleorman, cele mai sărace judeţe ale ţării

Romii din centrul Londrei au ajuns în România. Mulți dintre ei vor deja să se întoarcă în UK