in

Poliția londoneză anunță OFICIAL că anchetează penal Guvernul Boris Johnson

Poliția londoneză anunță OFICIAL că anchetează penal Guvernul Boris Johnson

Poliția londoneză a dat publicității primele informații cu privire la dosarul penal de încălcare a legislației cu privire la pandemie de membri ai Guvernului Boris Johnson.

Detectivii care investighează acuzațiile de încălcare a reglementărilor din Downing Street (reședința premierului britanic) și Whitehall (sediul Guvernului britanic) vor începe până la sfârșitul acestei săptămâni să contacteze persoanele despre care se presupune că au luat parte la evenimentele în cauză, arată Poliția Metropolitană într-un comunicat de presă.

Ofițerii care investighează așa numita Operațiune Hillman vor trimite chestionare formale la peste 50 de persoane.

Boris Johnson pierde teren în Partidul Conservator. Patru consilieri au plecat în urma scandalului petrecerilor

Aceste documente, care solicită un cont și explicații cu privire la participarea destinatarului la un eveniment, au statut juridic formal și trebuie să primească un răspuns sincer. Destinatarii sunt informați că răspunsurile sunt necesare în termen de șapte zile.

În cele mai multe cazuri, contactul se face prin e-mail.

Se stabilesc contacte cu persoane în legătură cu fiecare dintre cele opt date aflate sub investigația poliției:


20 mai 2020

18 iunie 2020

19 iunie 2020

13 noiembrie 2020

17 decembrie 2020

18 decembrie 2020

14 ianuarie 2021

16 aprilie 2021

Detectivii, care lucrează pentru Echipa de anchetă specială a Poliției Metropolitane, continuă să examineze peste 500 de documente și 300 de imagini furnizate de Biroul Cabinetului și vor solicita informații suplimentare de la Biroul Cabinetului pentru a ajuta la investigație.

Poate fi, de asemenea, nevoie ca și alte persoane să fie contactate în următoarele zile și săptămâni – în cazul în care acestea sunt identificate că au participat la un eveniment și ar fi putut încălca reglementările.

Trebuie remarcat faptul că a fi contactat nu înseamnă că o notificare penală ​​va fi neapărat emisă acelei persoane. Cu toate acestea, dacă în urma unei investigații, ofițerii consideră că este adecvat, deoarece reglementările COVID au fost încălcate fără o scuză rezonabilă, în mod normal va fi emisă o notificare.

„Înțelegem interesul și impactul acestui caz și ne angajăm să finalizăm investigațiile în mod proporțional, echitabil și imparțial”, spun reprezentanții poliției.


///Poliția londoneză anunță OFICIAL că anchetează penal Guvernul Boris Johnson///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Român din Londra căutat de poliție pentru furturi în autobuze

Român din Londra căutat de poliție pentru furturi în autobuze

Frații Micula, motivul pentru care UE deschide primul proces post-Brexit cu Marea Britanie

Frații Micula, motivul pentru care UE deschide primul proces post-Brexit cu Marea Britanie