in

Marea Britanie: Porci sănătoși uciși și aruncați la gunoi din cauza lipsei de muncitori

Marea Britanie: Porci sănătoși uciși și aruncați la gunoi din cauza lipsei de muncitori

Sute de porci sănătoși au fost uciși și aruncați la gunoi din cauza fermelor supraaglomerate din Marea Britanie, cu animale care nu au putut fi trimise pentru sacrificare, relatează Sky News

Asociația Națională Crescătorilor de Porci (NPA) a transmis că cel puțin 600 de animale au fost ucise – și se teme că blocajul din industria de prelucrare a cărnii ar putea afecta până la 150.000 de animale.

Directorul executiv al NPA, Zoe Davies, a declarat muncitorii sunt foarte supărați din această cauză: „Sunt animalele pe care le-au crescut, hrănit, îngrijit. Să ucizi de fapt ceva care este perfect sănătos și apoi să fie aruncat la gunoi – este doar un act criminal”.

Criza forței de muncă din Marea Britanie este pusă pe seama unui exod al lucrătorilor din Europa de Est. Mulți dintre aceștia s-au întors în țările de origine după ce restricțiile COVID-19 au fost relaxate. Abatoarele în care au lucrat funcționează acum cu până la 20% sub capacitate, ceea ce duce la supraaglomerarea fermelor.

Criza porcilor din Marea Britanie. Animale sănătoase, sacrificate din cauza Brexitului

Davies a mai declarat că există puține semne că situația se îmbunătățește, deși abatoarele încă se luptă să recruteze măcelari, în ciuda salariilor medii de 37.500 de lire sterline pentru un astfel de loc de muncă.

Angajatorii din Marea Britanie nu mai pot recruta liber din Europa în conformitate cu regulile de imigrare post-Brexit. Vizele temporare, care se eliberează lucrătorilor din sectoarele care se ocupă de păsări și de transporturi pentru a înlătura lipsurile din aceste industrii, nu au fost oferite și pentru prelucrarea porcilor.

Lipsa lucrătorilor în procesarea alimentelor este doar un element al deficitului de forță de muncă, efectul său fiind resimțit în toată economia. Rafturile goale ale supermarketurilor și lipsa produselor sunt printre simptomele unei crize complexe.


…Marea Britanie: Porci sănătoși uciși și aruncați la gunoi din cauza lipsei de muncitori…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.5]

opere arta Grecia

UNESCO cere Londrei să restituie operele de artă luate din Grecia. Boris Johnson: „NU suntem de acord”

Anglia: Și-a ucis vecinul cu un cuțit, chiar în fața casei acestuia

Anglia: Și-a ucis vecinul cu un cuțit, chiar în fața casei acestuia