in

Pregătiri de război cu Rusia? Marea Britanie trimite avioane de luptă în România pentru „a contracara agresiunea lui Putin în Europa de est”

Avioanele RAF se vor deplasa în România pentru a contracara agresiunea lui Putin în Europa de est, în timp ce Rusia a masat 80.000 de soldați la frontiera ucraineană și se află la „un pas de război”, scrie Daily Mail.

Șase super-avioane Typhoon Royal Air Force vor zbura spre țara noastră, în încercarea de a descuraja acțiunile președintelui rus Vladimir Putin, care a trimis trupe la granița ucraineană.

Aseară, șefii apărării din Marea Britanie au confirmat desfășurarea RAF în România pentru a controla cerul din jurul Mării Negre.

Avioanele vor fi susținute de trupe din escadrila logistică expediționară nr. 1 și din escadrila de transport mecanic.

În timp ce Ministerul Apărării din Regatul Unit insistă asupra faptului că aceste desfășurări de trupe sunt de rutină, ele vin într-un moment al temerilor unui conflict între Rusia și Ucraina.

Aseară, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a spus că așteaptă după ce a cerut discuții cu Putin în urmă cu aproape trei săptămâni, în urma morții a patru dintre soldații săi într-un atac rus.


Marea Britanie: Rusia este „cea mai acută amenințare directă”

Purtătorul de cuvânt al acestuia a spus: „Sperăm foarte mult că acest lucru nu este un refuz al dialogului”.

Potrivit guvernului ucrainean, Rusia a trimis 41.000 de soldați la frontiera din estul Ucrainei și 42.000 în Crimeea, iar aceste cifre „continuă să crească”.

Kremlinul a încercat să pretindă că este un exercițiu, nu o amenințare, dar televiziunea de stat rusă a avertizat că Moscova este „la un pas de război”.

Peste 14.000 de oameni au fost uciși de când Rusia a anexat estul Ucrainei în 2014 și eforturile de negociere a unei soluții de pace au eșuat.

Experții în securitate se tem că Rusia ar putea reocupa estul Ucrainei, sub pretextul de a proteja vorbitorii nativi de rusă de acolo.

Desfășurarea trupelor britanice în România face parte dintr-o misiune anuală de poliție aeriană a NATO, Operațiunea Biloxi. Până la 100 de soldați de infanterie britanici sunt, de asemenea, așteptați să fie trimiși în Ucraina, pentru a participa la exerciții comune în această vară.

Rusia a adunat peste 80.000 de soldați de-a lungul frontierei de est a Ucrainei, cu un arsenal de tancuri, artilerie, transportatoare blindate și vehicule de sprijin.

Președintele Zelensky a spus că o invazie rusă este o posibilitate reală pentru care Ucraina se pregătește de război.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: După Lunea Glorioasă, a venit Marțea Mahmurelii. Milioane de englezi au băut până aproape de coma alcoolică, în prima zi a ridicării restricțiilor

Weekend însângerat în Londra. Doi morți prin înjunghiere și o femeie rănită grav cu toporul