in

Pregătiri pentru LOCKDOWN: Cozi la Primark, IKEA și ALDI. Sălile de sport și pub-urile, luate cu asalt

Britanicii fac provizii de haine și obiecte de uz casnic și se pregătesc pentru ultima noapte dinainte de al doilea lockdown național în Anglia.

Milioane de britanici vor trebui să suporte patru săptămâni de restricții dure, cu magazinele neesențiale închise. De asemenea se închid sălile de sport, frizeriile, saloanele de coafură și cele de înfrumusețare.

Pub-urile, restaurante și magazine neesențiale se vor închide la sfârșitul zilei de azi, fiind lăsate să livreze mâncare la domiciliu.

Sute de cumpărători erau azi, înainte cu o zi de intrarea în vigoare a restricțiilor, la coadă, în afara magazinelor de vânzare cu amănuntul, inclusiv la Primark și Ikea, în timp ce alții au ocupat încă de la primele ore mese în pub-uri.

O petiție pentru menținerea sălilor de sport deschise a fost semnată de mai mult de o jumătate de milion de oameni, scrie Daily Mail.

În Lincoln, un cumpărător a fost filmat cumpărând cantități uriașe de orez, paste și chipsuri, la un magazin Aldi.


Panică în Londra, după anunțarea unui nou lockdown. Cozi imense la supermarketuri, rafturile încep să se golească

Se pare că aproximativ 15 deputați conservatori ar putea sfida cerințele premierului și ar putea vota împotriva noilor restricții – deși legea va trece cu ajutorul celorlalți și al laburiștilor.

Ministrul de Externe, Dominic Raab, a declarat că al doilea blocaj național din Anglia a fost ordonat „cu reticență” și a subliniat că implicațiile economice au fost luate în considerare.

El a negat faptul că Guvernul a folosit un „scenariu al doomsday” și date „extrem de selective” în modelarea impactului celui de-al doilea val, atunci când a justificat al doilea lockdown.

„Nu am vrut să o facem, am făcut-o cu reticență, în ultimă instanță și, pe 2 decembrie, vom reveni la abordarea adaptată orientată geografic, deoarece din punct de vedere economic este mai puțin dureros”, a spus ministrul.

Înaintea votului din parlament, Johnson a avertizat cu privire la „decesele a mii de persoane” dacă nu vor fi luate măsuri din cauză că în toată țara continuă să crească numărul cazurilor.

Spre deosebire de ultimul lockdown național din martie, școlile, colegiile și universitățile vor rămâne deschise, sub noile reguli, care urmează să se desfășoare până pe 2 decembrie.

Oamenilor li se va interzice să socializeze cu alte gospodării, în interior, și li se va permite să întâlnească doar o altă persoană dintr-o altă gospodărie în aer liber.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Buletinele pentru votul prin corespondență au pornit către alegătorii din diaspora. Cele mai multe vin în Marea Britanie

Dispariție misterioasă a unei românce în Marea Britanie. A ajuns pe Aeroportul Luton, dar nu mai știe nimeni nimic de ea