in

Premierul britanic Boris Johnson vrea să viziteze Kievul încercuit de forțele ruse

Premierul britanic Boris Johnson vrea să viziteze Kievul încercuit de forțele ruse

Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare să viziteze Kievul pentru a-și arăta sprijinul pentru lupta Ucrainei împotriva lui Vladimir Putin.

Premierul le-a cerut oficialilor să examineze caracterul practic și valoarea călătoriei în capitala Ucrainei pentru discuții cu președintele Volodymyr Zelensky, scrie Daily Mail.

Perspectiva ca prim-ministrul să călătorească într-o zonă de război, din care au fugit zece milioane de oameni, nu este însă pe placul celor care se ocupă de securitatea premierului.

Dar o sursă din Guvernul britanic a afirmat că Boris Johnson „vrea să plece” dacă acest lucru poate fi pus la punct.

Situația din Kiev artă însă cât de dificil ar fi să se asigure siguranța prim-ministrului în acea zonă.

Primarul orașului, Vitali Klitschko, a distribuit imagini cu ceea ce părea a fi o explozie în depărtare în cartierul Podil al orașului.


Într-un tweet, el a raportat mai multe explozii, „în special, conform informațiilor din acest moment, unele case și unul dintre centrele comerciale”.

Prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Cehiei au făcut o călătorie la Kiev săptămâna trecută.

Boris Johnson vrea să trimită mai multe arme Ucrainei

„Am o dorință foarte, foarte puternică să-l susțin [Zelensky] în orice fel pot. Nu știu dacă aceasta ar fi o modalitate utilă de a-mi arăta sprijinul, dar este de o importanță strategică, politică, economică și morală uriașă ca Putin să eșueze și Zelensky să reușească”, a declarat Johnson pentru Sunday Times.

Boris Johnson ȘOCHEAZĂ Europa: Compară războiul din Ucraina cu BREXITUL

Duminică, Boris Johnson l-a întrebat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre necesitățile armatei sale în lupta Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, în timp ce ambii lideri „au convenit să-și intensifice comunicarea directă”, a anunțat guvernul.

Premierul „și-a expus intenția de a promova interesele Ucrainei la reuniunile NATO și G7 de săptămâna aceasta și în viitoarele angajamente bilaterale cu aliații cheie”, a declarat un purtător de cuvânt din 10 Downing Street.

Johnson „a subliniat angajamentul continuu al Regatului Unit de a lucra alături de partenerii internaționali pentru a coordona sprijinul pentru consolidarea autoapărării Ucrainei”.

Ea a adăugat: „Liderii au discutat și despre negocierile în curs, iar prim-ministrul și-a reafirmat sprijinul ferm pentru poziția Ucrainei.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Român din Anglia condamnat cu suspendare după ce a fost prins de patru ori la volan fără permis

Român din Anglia condamnat cu suspendare după ce a fost prins de patru ori la volan fără permis

Weekend plin de violență în Londra. Patru înjunghiați, studentă ucisă în cămin

Weekend plin de violență în Londra. Patru înjunghiați, studentă ucisă în cămin