in

Premierul Ludovic Orban a anunțat că demisionează: „Am luat decizia să-mi depun mandatul”

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din fruntea guvernului luni seara, 7 decembrie, precizând că va fi înlocuit de un membru al guvernului „care va fi desemnat de Klaus Iohannis”.

„Am luat decizia să-mi depun mandatul de prim ministru, decizie cu un obiectiv precis: odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocieri pentru un nou guvern”

„Nu mă cramponez de funcția de prim-ministru. Negocierile care vor urma trebuie să duca la un guvern de centru-dreapta. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificila, in care romanii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii s-au confruntat cu o criza fără precedent”, a precizat Ludovic Orban.

REZULTATE PARŢIALE după numărarea voturilor în 99% din secţii: PSD 30%, PNL 25%, USR 15%, AUR 9%

Conform ultimelor informații, premier interimar va fi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.


Următorul Guvern va fi învestit după constituirea noului Parlament (20 decembrie).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lider AUR, candidat la Camera Deputaților, judecat pentru furturi din bancomate. Doi ani cu suspendare pentru violență: „L-am urecheat puțin”

A început campania de vaccinare în masă din Marea Britanie. Prima persoană imunizată, o bunică de 91 de ani