in

Premierul maghiar i-a tăiat elanul lui Cameron: „Cetățenii mei nu sunt paraziți și nici imigranți!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban i-a spus tranșant premierului britanic, David Cameron, că nu va fi de acord cu o eventuală renegociere a relației Marii Britanii cu UE ce ar duce la schimbarea principiilor din comunitatea europeană.

El i-a spus lui Cameron că cetățenii săi care locuiesc în Regatul Unit nu sunt paraziți și nu pot fi discriminați, menționând clar că nu va fi de acord cu privire la modificările pe care britanicii le doresc cu privire la sistemul ajutoarelor sociale.

Orban a mai insistat și asupra faptului că denumirea de „imigranți” dată cetățenilor maghiari este greșită, ei fiind „cetățeni ai unui stat din Uniunea Europeană, la fel ca britanicii”.

Orban a declarat, potrivit The Telegraph: “Pentru noi este foarte important să nu fim considerați „migranți”. Maghiarii sunt o națiune cu o limbă și o cultură foarte bine definite

“Ne-ar dori să se înțeleagă destul de clar că nu suntem imigranți în Marea Britanie, suntem cetățeni ai unui stat care face parte din Uniunea Europeană, care pot avea locuri de muncă oriunde, în mod liber, în cadrul Uniunii Europene.”

Orban a mai spus că ar putea fi de acord cu înființarea unui sistem de ajutoare sociale fără discriminare, care ar fi la fel pentru britanici, ca și pentru ceilalți europeni.

Cu toate acestea, premierul maghiar a spus că va acționa ca un partener al Marii Britanii, pentru a se ajunge la un acord în întreaga Uniune Europeană.

Cameron încearcă să convingă țările din estul Europei să sprijine propunerea sa de a bloca ajutoarele sociale pentru cetățenii din UE timp de patru ani.

El a declarat după întâlnirea cu Viktor Orban: „Am pus pe masă propunerea cu patru ani și acolo rămâne. Nu va fi dată la o parte decât în cazul în care altceva la fel de important este pus în loc.”

Consiliu la Bruxelles. UE caută „un compromis” cu Marea Britanie pentru evitarea BREXIT

Marea Britanie are un aliat în lupta cu UE. Vezi ce țară este de acord cu pretențiile britanicilor!

Ministrul de Externe al Poloniei, tranșant: „Refuzăm să fim umiliți de Cameron”

Tomescu, Partidul Europenilor: „Cameron merge să întrebe dacă românii vor deveni sclavi în UK”

Cameron: „Vreau reforme importante”. Iohannis: „Locul Marii Britanii e în familia europeană”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A sunat la poliție, deși nu știa limba engleză. Vezi cum a fost rezolvat cazul

Mircea Băsescu – patru ani de închisoare cu EXECUTARE