in

Premierul spaniol, supărat pe britanici: „Regiunile turistice din Spania sunt mai sigure decât Marea Britanie”

Premierul spaniol Pedro Sanchez a criticat decizia Marii Britanii de a impune plasarea în carantină, începând de duminică, a cetățenilor care vin din Spania, transmite AFP.

Într-un interviu acordat televiziunii Telecinco, șeful executivului spaniol a susținut că locurile din Spania dependente de turiștii britanici, precum Insulele Baleare, Canare și regiunile Valencia și Andaluzia sunt destinații sigure.

Aceste regiuni „au o incidență cumulată (a infectărilor cu noul coronavirus) mai mică decât cea înregistrată în prezent în Marea Britanie, ceea ce înseamnă, sub aspect epidemiologic, că aceste destinații sunt de fapt mai sigure decât Marea Britanie”, a afirmat Sanchez.

Guvernul spaniol, nemulțumit de reimpunerea carantinei de către Marea Britanie: „Spania este o țară sigură”

Prim-ministrul spaniol a susținut că distribuția cazurilor de contaminare din Spania este inegală, aproximativ două treimi din noile îmbolnăviri fiind identificate în două regiuni, Aragon și Catalonia.

Sanchez a mai informat că guvernul său are discuții cu liderii britanici „pentru a încerca să îi convingă să reconsidere o măsură care, în opinia noastră, este nepotrivită”.


Decizia guvernului britanic de a impune respectarea unei perioade de carantină tuturor călătorilor care vin din Spania, începând de duminică, 26 iulie, a reprezentat o lovitură puternică pentru turismul spaniol, britanicii constituind cel mai mare contingent de vizitatori străini. În 2019, 18 milioane de britanici au vizitat Spania.

„Vom continua să colaborăm cu autoritățile britanice”, a subliniat Pedro Sanchez, afirmând că „într-o bună parte a teritoriului spaniol există un control destul de mare al epidemiei”.

Totodată, acțiunile sectorului aerian s-au prăbușit luni la Bursa de valori din Londra, după ce, duminică, operatorul turistic TUI a decis să anuleze toate sejururile britanice din Spania continentală în perioada 27 iulie – 9 august.

Hotelierii spanioli, în pragul disperării. Sunt dispuşi să plătească testările turiștilor străini

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoferii mașinilor cu volan pe dreapta, pericol public pe șoselele din România. Un deputat PNL trage semnalul de alarmă

Violator în serie, extrădat în România. Condamnat pe viață în Marea Britanie, a fost eliberat condiționat