in

Presa britanică, despre Liviu Dragnea: O figură ÎNGROZITOARE. Orientat spre acumularea de AVERE


Dragnea, liderul partidului social-democrat (PSD), aflat la guvernare, a devenit o figură atât de îngrozitoare pentru mulți la Bruxelles, la fel ca prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, sau șeful partidului de guvernământ al Poloniei, Jaroslaw Kaczyński, chiar dacă este mai puțin cunoscut decât omologii săi regionali mai exigenți, pentru că rolul său este mai degrabă de jucător de culise, scrie cotidianul The Guardian.

Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală și nu poate fi premier al României, dar puțini se mai îndoiesc că el este de fapt cel care conduce din umbră Guvernul.

Este acuzat de către criticii săi că este principalul motiv pentru care președinția României a trecut fără mai realizări după scandalurile cu Bruxellesul în legătură cu preocupările de modificare a legilor penale de către PSD.

„Ar fi putut fi o mare oportunitate de a demonstra partenerilor noștri europeni că suntem într-adevăr la aceleași standarde, dar, de asemenea, pentru a pune pe ordinea de zi unele probleme care sunt foarte importante pentru România”, a declarat pentru The Guardian Victor Ponta, fostul prim-ministru, care a demisionat după protestele declanșate după un incendiu la un club, în 2015.

“În schimb, am devenit jenanți și a fost o oportunitate imensă ratată”.

Dragnea, în vârstă de 56 de ani, a devenit cunoscut prin politica locală, ridicându-se treptat la vârful PSD, aparent un partid de centru-stânga care se bazează pe politici sociale conservatoare. Este un adept al politicii interne și al echilibrării forțelor regionale, dar mai puțin calificat atunci când vine vorba de apariții publice sau de un joc pe terenul internațional și preferă un rol în spatele scenei. Criticii spun că scopul său este mai mult spre acumularea de putere și bogăție decât orice valoare politică.

„Ideologia lui este el însuși”, a spus Ponta, care a fost la un moment dat partener cu  Dragnea, dar pe urmă și-a lansat propriul partid politic.

„El este persoana care face totul, spune tuturor miniștrilor, prim-ministru [ce să facă], toate sunt în mâinile sale”, a declarat Monica Macovei, fost ministru român al justiției, care a înființat Direcția anticorupție (DNA), se mai arată în publicația britanică.

The Guardian mai scrie că anul trecut, instanța l-a condamnat pe Liviu Dragnea la trei ani și jumătate în închisoare pentru abuz în funcție după un proces de corupție, un verdict care este în apel în prezent. Există, de asemenea, acuzații conform cărora Dragnea, familia sa și o clică de oameni de afaceri s-au îmbogățit folosind o companie opacă numită Tel Drum, care și-a consolidat cuferele cu bani din banii UE în ultimii ani. Dragnea, care a refuzat o cerere de interviu din partea Guardian, a negat anterior acuzațiile.
Veganii englezi consumă delicioasele fursecuri fabricate în Bărăgan

Vot Diaspora. Vezi on-line care este cea mai apropiată secție de vot de locuința ta