in

Președintele Consiliului European: „Pentru cei care au vrut Brexit există un loc special în iad ”


Donald Tusk, președintele Consiliului European, a spus că pentru cei care au susținut Brexit fără să aibă habar cum să îl ducă la bun sfârșit există „un loc special în iad ”.

Tusk i-a cerut premierului Theresa May să facă propuneri realiste pentru a ieși din impasul creat de granița irlandeză.

Președintele Consiliului European a avertizat că nu va exista o altă propunere a UE pentru deblocarea negocierilor pentru acordul Brexit care nu este agreat de cei mai mulți parlamentari conservatori și unioniști nord-irlandezi.

Tusk a spus că se întreabă „ce loc special în iad ar trebui să aibă cei care au promovat Brexit-ul fără să aibă o schiță de plan despre cum să poată fi realizat”.

Andrea Leadsom, liderul Camerei Comunelor, a spus că Tusk trebuie să își ceară scuze pentru comentariile sale „rușinoase” și „urâte”.

„Această negociere este între prieteni, aliați și vecini”, a spus Andrea Leadsom.

„Întrebarea pentru Donald Tusk este dacă consideră că un astfel de limbaj este de folos”, a spus, la rândul său, purtătorul de cuvânt al premierului May.

Miniștrii britanici s-au reunit pentru a lua în considerare opțiunile pentru un Brexit fără acord, inclusiv creșterea tuturor tarifelor pentru anumite produse.

Tusk a subliniat, de asemenea, că succesele procesului de pace din Irlanda nu pot fi compromise pentru a se potrivi cu politica Brexit.

La rândul său, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat că UE „nu poate redeschide discuția privind acordul Brexit”.
Propunere: Sediul Parlamentului din Londra să fie transformat în hotel de lux

La Londra, folkistul Marian Stan își face trupă rock