in

Președintele Iohannis, îngrijorat de Brexit: „Lucrurile au devenit mai complicate decât ne așteptam”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că 29 martie este data limită în ceea ce privește Brexit, subliniind că România este în mod clar în favoarea unei retrageri ordonate și în favoarea aprobării acordului negociat de Marea Britanie cu Bruxellesul.

„Am discutat anul trecut foarte mult despre Brexit. Nouă, UE 27, ne pare rău că această decizie a fost luată prin referendum. Respectăm această decizie, dar asta nu înseamnă că sărbătorim. Este o problemă uriașă. (…) Acordul este unul bun. Eu îl consider un acord foarte bun. Acum așteptăm aprobarea din partea Marii Britanii. Lucrurile au devenit mai complicate decât ne așteptam. (…) Nimeni nu are un răspuns acum cum se va produce ieșirea Marii Britanii din UE, dar toți am prefera o retragere ordonată, o aprobare a Acordului, care este cel mai bun acord posibil. În negocierile politice şi economice este imposibil să găsești o soluție ideală pentru ambele părți. Mereu ai nevoie de un compromis şi acestea sunt negocierile şi am găsit un compromis bun. (…) Aceste chestiuni vor fi clarificate în următoarele săptămâni, pentru că ceasul ticăie – 29 martie este data limită – și trebuie să avem un răspuns până atunci”, a spus președintele român, la sesiunea de întrebări și răspunsuri a Conferinței internaționale de Securitate de la Munchen, potrivit Agerpres.

Iohannis a mai afirmat că, indiferent care va fi scenariul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile viitoare ale UE cu această țară vor fi bune.

„Dacă vom avea o retragere ordonată sau fără un acord vom vedea, dar relațiile viitoare sunt extrem de importante pentru noi toți și aici toți suntem de acord că vom avea relații bune în viitor cu Marea Britanie”, a punctat șeful statului român.

Klaus Iohannis a subliniat că „România este în mod clar în favoarea unei retrageri ordonate și în favoarea aprobării Acordului negociat”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

F.C. România, la un pas de colaps. Ionuț Vintilă: „Există șanse să ne desființăm”

Demisii la vârf în Partidul Laburist. Corbyn, trădat de proprii parlamentari