Menu
in

„Prețul” carantinei în Marea Britanie – 1.500 de lire sterline de persoană. Guvernul publică lista cu țările de unde se va intra în carantină la hotel

Guvernul va publica astăzi, 27 ianuarie, o listă cu aproximativ 30 de țări cu „risc ridicat” de Covid din care călătorii care intră în Marea Britanie vor fi obligați intre în carantină la hotelurile de lângă aeroporturi timp de 10 zile.

Primul ministru Boris Johnson s-a întâlnit aseară cu oficialii guvernului pentru a discuta ultimele detalii ale schemei în stil australian, ce va fi introdusă în urma îngrijorărilor cu privire la noile variante de Covid care intră în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Premierul a ignorat pledoaria ministrului de interne Priti Patel și a ministrului Sănătății, Matt Hancock, de a aplica regula tuturor sosirilor în Regatul Unit.

Pasagerii care sosesc în Marea Britanie din oricare dintre țările de pe lista guvernamentală vor trebui să se izoleze timp de 10 zile în hotelurile din apropierea aeroporturilor și să plătească aproximativ 1.500 GBP pentru acest lucru.

Marea Britanie: Oamenii își anulează vacanțele în străinătate după ce au aflat că trebuie să stea în carantină la hotel pe banii lor

Printre cele 30 de țări cu „risc ridicat”, ar trebui să se afle Brazilia, Africa de Sud, Portugalia, Kenya, Nigeria, Etiopia, o mare parte din America de Sud și Africa de Sud.

Aceste zone au fost alese din cauza variantelor periculoase care au apărut acolo – sau pentru ratele mari de infectare și deces.

Guvernul are în vedere, de asemenea, să renunțe la sistemul  de „testare”, care permite călătorilor să iasă din carantina dacă au un test Covid negativ în a cincea zi de izolare.

Acest lucru înseamnă că oricine ajunge în Marea Britanie va trebui să se autoizoleze timp de zece zile.

Planurile de carantină au divizat cabinetul, ministrul de interne Priti Patel susținând o interdicție totală de călătorie, care ar închide frontierele Marii Britanii. Patel, susținută de ministrul sănătății Matt Hancock, spera că o carantină generală pentru toți cei sosiți va opri noile variante de coronavirus care intră în Marea Britanie.

Ministrul pentru transporturi, Grant Shapps, și ministrul de Externe, Dominic Raab, au susținut cu tărie ca orice decizie cu privire la extinderea listei să fie amânată, mai scrie MailOnline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version