in

Prețul energiei electrice explodează în Marea Britanie. Azi a fost stabilit un nou record

Prețul energiei electrice în Marea Britanie a stabilit astăzi un nou record, ajungând la 220 lire/MWh.

Prețurile pentru energie electrică și carbon au atins noi recorduri în Europa, fiind alimentate de o serie tot mai mare de costuri și alte produse energetice, transmite Bloomberg.

Cererea globală de energie continuă să urce în urma pandemiei, iar starea actuală din piața gazelor stimulează costurile de generare a curentului. Vremea caldă și vitezele scăzute ale vânturilor limitează producția de energie regenerabilă, în timp ce prețul cărbunelui – impuritățile din combustibilii fosili – a crescut în Europa cu peste 70% anul acesta.

Toată Europa, șocată de prețul energiei electrice

Creșterea prețurilor marchează un nou motiv de îngrijorare pentru consumatorii casnici și afacerile care încearcă să treacă peste șocurile provocate de coronavirus. Mai mult, noile prețuri au venit în perioada verii, când cererea este de obicei mică, pregătind astfel scena pentru o iarnă mult mai dificilă prin comparație cu anii trecuți.

Prețurile produselor din Marea Britanie cresc din cauza crizei aprovizionării. „De Crăciun va fi și mai rău”

De-a lungul Europei, facturile la utilități continuă să crească într-o perioadă în care inflația – de la alimente la costuri de transport – nu pare să ofere semne de încetinire, reprezentând o nouă bătaie de cap pentru politicieni.

În Germania, indicele regional de referință dedicat prețurilor la energie electrică de anul viitor a crescut luni cu 1,2% până la 91 de euro/MWh. Prețurile gazelor au înregistrat deja o creștere de 170% anul acesta, iar contractele futures pentru carbon au urcat la 63 de euro per tonă metrică, un nou maxim istoric.

În Regatul Unit, energia electrică a stabilit luni, 6 septembrie, un record de 219,46 lire per MWh. Totodată, energia electrică din Germania a ajuns la cel mai ridicat nivel din octombrie 2008, 127,82 de euro, analiștii Bank of America declarând că raliul înregistrat în Europa nu se va încheia în viitorul apropiat.


Prețul energiei electrice explodează în Marea Britanie. Azi a fost stabilit un nou record…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Marea Britanie: Scădere masivă a numărului de studenți UE care se înscriu la universitățile britanice

BREAKING NEWS! Stația Victoria din centrul Londrei, evacuată. Au intervenit pompierii

BREAKING NEWS! Stația Victoria din centrul Londrei, evacuată. Au intervenit pompierii