in

Prețul pandemiei: Marea Britanie anunță creșteri de taxe din 2023

Guvernul britanic va majora taxa pe companii, de la 19% până la 25% în 2023, aceasta urmând să fie prima creștere după aproape o jumătate de secol de reduceri, dar o va contrabalansa prin deduceri semnificative în ideea de a stimula investițiile companiilor, transmite Reuters.

Cu ocazia prezentării bugetului în Parlament, ministrul britanic al Finanțelor, Rishi Sunak, a spus că această majorare de taxe este una corectă, având în vedere sprijinul semnificativ oferit de stat firmelor în perioada pandemiei de COVID.

„Guvernul pune la dispoziție firmelor un sprijin în valoare de peste 100 de miliarde de lire pentru a face față acestei pandemii, așa că este corect și necesar să le cerem firmelor să contribuie la revenirea noastră”, a spus Sunak în Parlament. „Chiar și după această majorare, Marea Britanie va avea cea mai mică taxă pe companii din G7”, a precizat acesta.

Marea Britanie prelungește schema de ajutoare pentru salariați până în toamnă. O nouă tranșă pentru persoanele „self employed” va fi disponibilă în curând

Majorarea taxelor pe companii, cea mai importantă creștere de taxe anunțată în buget, și va intra în vigoare în anul 2023, când este așteptat ca economia să revină la dimensiunile anterioare pandemiei. Măsura ar urma să genereze venituri de 11,9 miliarde de lire sterline în anul fiscal 2023-2024.

Ministrul Finanțelor a subliniat că firmele mici, cu profituri mai mici de 50.000 de lire pe an, vor fi taxate în continuare cu 19%, ceea ce înseamnă că aproximativ 70% din firme nu vor fi afectate. De asemenea, Sunak a spus că Guvernul va reduce taxa pentru companiile cu profituri de peste 50.000 de lire sterline astfel încât doar companiile cu profituri de peste 250.000 de lire sterline pe an, adică 10% dintre companiile britanice, vor fi taxate la nivelul de 25%.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

șofer român de taxi

Asasinarea taximetristului român în Tottenham. Patru adolescenți au ajuns după gratii

Marea Britanie: Guvernul alocă sute de milioane de lire sterline pentru relansarea sportului