in

Prețurile alimentelor din Marea Britanie au crescut vertiginos, pastele cu 50% mai mult. Vezi lista celor mai mari creșteri

Prețurile alimentelor din Marea Britanie au crescut vertiginos, pastele cu 50% mai mult. Vezi lista celor mai mari creșteri.

Gospodăriilor cu un buget mic le e tot mai greu să economisească bani, scrie mirror.co.uk. Oficiul Național de Statistică arată că până și alimentele cele mai ieftine, cum ar fi pastele și orezul, cresc în preț.

Gospodăriile casnice se luptă deja cu creșteri uriașe ale prețului la energie și la combustibili precum benzina și motorina. Dar acum, noi date oficiale arată că și gospodăriile care încearcă să reducă facturile la alimente se confruntă cu o creștere a prețurilor.

De exemplu, prețul pastelor făinoase uscate a crescut cu 50% între aprilie 2021 și 2022, potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS). Punga tipică de paste de 500 g costă acum 53p, în loc de 36p în urmă cu un an.

Școlarii ar putea fi hrăniți cu lăcuste și viermi de făină pentru a face Marea Britanie mai ecologică

Prețurile alimentelor din Marea Britanie au crescut vertiginos

Organismul guvernamental ONS a urmărit prețurile a 30 de alimente ieftine la Asda , the Coop, Iceland, Morrisons, Sainsbury’s, Tesco și Waitrose.

Organismul de statistică a declarat că prețul unei pâini de 800 g a crescut cu 16% în ultimul an, de la 47p la 54p.

Între timp, carnea tocată de vită costă acum 2,34 lire sterline pentru un pachet de 500 g, în creștere cu 16% față de 2,02 lire sterline în urmă cu un an.

Prețul orezului a crescut cu 15% pentru o pungă de 1 kg, de la 80p la 92p.

Au existat și unele scăderi de prețuri

În general, un coș de 30 de alimente și băuturi “ieftine” a crescut cu 6% într-un an, a declarat ONS.

Costul unor alimente tradițional ieftine nu s-a schimbat prea mult, cum ar fi cafeaua instant, laptele, zahărul și bananele. Toate au crescut cu doar 1%.

Dar, deși prețurile alimentelor cresc în general, unele produse selectate sunt în scădere. Cea mai mare scădere de preț a fost înregistrată pentru un sac de cartofi de 2,5 kg – cu 14% în medie, de la 87p la 75p.

O bucată de 225 g de brânză costa 95 pence în majoritatea supermarketurilor în urmă cu un an, dar acum costă 88 pence, ceea ce reprezintă o scădere de 7%.

Cârnații costau 87p pentru un pachet de 454g în 2021, dar au scăzut în preț cu 3p, adică o scădere de 3%.

ONS este cel mai bine cunoscut pentru măsurarea creșterilor de prețuri în toate sectoarele și pentru publicarea cifrelor privind inflația.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

30.000 de camere de hotel din Regatul Unit sunt rechiziționate de Ministerul de Interne în fiecare zi pentru a găzdui solicitanții de azil

Haos la Aeroportul Gatwick: Pasagerii au rămas blocați „ca niște animale” timp de șase ore, înainte de a „fi trimiși acasă”