in

Prețurile caselor din Marea Britanie au atins un nou record. Cât a ajuns să coste o locuință în Londra

Prețurile caselor din Marea Britanie au atins un nou record. Cât a ajuns să coste o locuință în Londra

Prețurile caselor din Marea Britanie au crescut cu peste 43.570 de lire sterline de la primul lockdown, atingând un nou record de 282.753 de lire sterline, iar cele din Londra au ajuns să coste, în medie, 535.000 de lire sterline.

Prețurile lunare ale caselor au crescut cu 1,4% în martie – cea mai mare creștere din șase luni – împingând prețul mediu al caselor din Regatul Unit până la un nivel record de 282.753 de lire sterline, arată Daily Mail.

Înseamnă că prețurile locuințelor au crescut cu 43.577 de lire sterline de la începutul pandemiei, conform indicelui Halifax House Price.

La nivel regional, sud-vestul Angliei a înregistrat cea mai mare creștere anuală – de 14,6%, față de martie 2021. Înseamnă că regiunea, care a cunoscut un boom în vânzările de proprietăți în timpul pandemiei, când oamenii au plecat din orașe, a depășit Țara Galilor.

Între timp, Londra și-a continuat tendința ascendentă, prețurile crescând acum cu 5,9% față de acum un an, cu un preț mediu de 534.977 lire sterline.

Prețurile din capitală crescuseră într-un ritm mai lent, deoarece oamenii căutau să investească în proprietăți rurale, datorită muncii mai flexibile și a muncii de acasă.

Creșterea prețului proprietăților din martie vine în ciuda faptului că Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor de la 0,5% la 0,75%, luna trecută.

Prețurile caselor din Marea Britanie, cea mai mare creștere anuală din toate timpurile

Banca a majorat dobânzile pentru prima dată în decembrie, de la 0,1 la sută la 0,25 la sută și le-a majorat în continuare, la 0,5 la sută în februarie.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii prețurilor medii la proprietăți în martie, experții sunt de părere că ritmul de creștere va încetini în acest an, pe măsură ce criza costului vieții va afecta populația.

Britanicii se confruntă cu un cost suplimentar de 800 de lire sterline pe an la utilități, din această lună, cu o creștere a facturilor la gaz și a asigurărilor naționale, împreună cu o creștere a taxelor de consiliu și a inflației, cu peste 6%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

temperaturi marea britanie

Zăpadă de 4 cm și temperaturi aproape de 0 C în Marea Britanie. Cum va fi vremea în Londra

elena udrea la închisoare

Elena Udrea se întoarce la închisoare. ICCJ i-a respins contestația