in

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au rămas “moderate” pentru a treia lună consecutivă, dar încă inaccesibile pentru multe persoane

Prețurile locuințelor au rămas “moderate” pentru a treia lună consecutiv, potrivit unui creditor de top, dar o serie recentă de reduceri ale ratelor ipotecare oferă speranțe de îmbunătățire a pieței. Prețul mediu al locuințelor a ajuns la 288.455 lire sterline în luna iunie, a raportat Halifax, în scădere cu doar 0,2% față de 288.931 lire sterline înregistrat în luna mai, ca o penurie de proprietăți a menținut prețurile ridicate. Creșterea anuală a prețurilor locuințelor a rămas neschimbată la 1,6%. Prețurile locuințelor din Marea Britanie sunt încă inaccesibile pentru multe persoane, afirmă Nationwide.
Citește și: >>> Keir Starmer, liderul laburiștilor: ”Marea Britanie nu va reintra în UE în timpul vieții mele”

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au rămas “moderate”

Amanda Bryden, șeful de credite ipotecare de la Halifax, a declarat că prețurile locuințelor au înregistrat o a șaptea lună consecutivă de creștere de la an la an.”Această stabilitate continuă a prețurilor locuințelor – în creștere cu doar 0,4% până acum în acest an – reflectă o piață care rămâne moderată, deși activitatea generală a fost în curs de recuperare. “Pentru moment, lipsa proprietăților disponibile, mai degrabă decât cererea din partea cumpărătorilor, continuă să susțină creșterea prețurilor.”

Potrivit The Guardian, ea a spus că accesibilitatea ipotecară rămâne cea mai mare provocare pentru noii cumpărători de locuințe, precum și pentru cei care se apropie de sfârșitul contractelor. Cu toate acestea, perspectiva ca Banca Angliei să reducă ratele dobânzilor în august sau septembrie a dus la o avalanșă de reduceri ale creditelor ipotecare în această săptămână, oferind o oarecare ușurare cumpărătorilor și debitorilor și alimentând speranțele de îmbunătățire a situației în cursul acestui an.

La începutul acestei săptămâni, Barclays a anunțat că va reduce o selecție a ipotecilor sale cu rată fixă cu 0,27 puncte procentuale, în timp ce Halifax a redus ratele cu 0,19 puncte, iar Santander a redus ratele cu 0,16 puncte joi. Leeds Building Society a anunțat că luni își va reduce ratele la creditele ipotecare rezidențiale cu până la 0,15 puncte procentuale.
Citește și: >>> Trucul secret al Ryanair de a rezerva zboruri pentru mai puțin de 20 de euro

Londra continuă să aibă cele mai scumpe proprietăți din țară

Acest lucru l-a constatat Halifax, locuința medie din capitală costând 536.306 lire sterline, în creștere cu 0,9% în iunie față de anul precedent. Sud-estul Angliei a fost a doua cea mai scumpă zonă, cu un preț mediu al casei de 385.056 lire sterline, în timp ce nord-estul a fost cea mai puțin scumpă, proprietatea medie costând 172.308 lire sterline. Cea mai mare creștere a prețului proprietăților din Regatul Unit a fost în Irlanda de Nord, cu proprietăți care au costat în medie 192.457 £, o creștere de 4% pe an.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.4]

Ryanair și Wizz Air avertizează urgent călătorii cu privire la întârzierile grave ale zborurilor

compensația în cazurile de amputare

Cum se evaluează compensația în cazurile de amputare?