in

Prima reacție a ambasadorului Dan Mihalache, după ce a fost schimbat: „Mulțumesc președintelui Iohannis”

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a avut o reacție pe Facebook, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare a acestuia de la post.

„A venit momentul în care Președintele României Klaus Iohannis a semnat decretul rechemării mele din funcția de Ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, după un mandat de peste 4 ani.

Îi mulțumesc pentru încrederea acordată de-a lungul acestei perioade, mulțumesc echipei de la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord , mulțumesc tuturor colegilor din MAE și comunității românești din UK, care au contribuit ca acest mandat să fie unul de succes, în interesul României și al românilor.

Este un proces firesc de schimbare a ambasadorilor într-o dinamică a serviciului diplomatic care impune o continua înnoire. Mă uit cu mândrie la cei 4 ani de mandat de Ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

A fost o perioadă plină de evenimente, unele mai puțin fericite, altele mai complexe, o perioadă în care am avut de gestionat procesul Brexit, problemele comunității românești, exercitarea Președinției României la Consiliul UE, criza generată de pandemia Covid-19 ș.a.

O perioadă cu multe satisfacții legate de modernizarea sediilor Ambasadei și ICR Londra, de extinderea rețelei consulare la nivelul comunității românești din UK, prin deschiderea Consulatelor generale de la Manchester și Edinburgh, precum și relocarea Secției consulare Londra într-un sediu nou și înființarea unui birou Consular la Belfast, Irlanda de Nord (proiecte aflate în curs de finalizare).

Urmează noi provocări, legate de ce se va întâmpla după 1 ianuarie 2021, provocări care necesită abordări proaspete și energii noi.”, a scris Dan Mihalache.

A venit momentul în care Președintele României Klaus Iohannis a semnat decretul rechemării mele din funcția de Ambasador…

Posted by Dan Mihalache on Monday, September 14, 2020
În Regatul Unit intră în vigoare regula celor șase. Britanicii, încurajați să își toarne vecinii

În Regatul Unit intră în vigoare regula celor șase. Britanicii, încurajați să își toarne vecinii

Boris Johnson dă alarma: „UE intenționează să oprească aprovizionarea cu alimente din Regatul Unit în Irlanda de Nord”