Menu
in

Prințul Andrew a ajuns la un acord de 12 milioane de lire sterline cu cea care îl acuză de abuz sexual

Prințul Andrew, fiul Reginei Elisabeta II, a soluționat un caz civil de abuz sexual depus împotriva sa de Virginia Guiffre, după presiunile Reginei și Prințului Charles, spun surse citate de The Mirror.

Astfel, ducele de York a ajuns la un acord extrajudiciar pentru ceea ce se pare a fi o sumă de 12 milioane de lire sterline.

Potrivit surselor, familia regală dorea o înțelegere, astfel încât cazul să nu umbrească Jubileul de platină al reginei și să nu aducă mai multe daune familiei.

Surse apropiate prințului Andrew au spus că acesta încă „își menține pe deplin nevinovăția” și a insistat că el „crede că poate găsi încă o cale de întoarcere în viața publică”, relatează The Mirror.

Surse din preajma Palatului Buckingham au spus că Andrew a fost supus unei „presiuni intense” pentru a se asigura că s-a încheiat un acord, după ce luna trecută un judecător american a respins cererea sa de a respinge cazul.

Sursele spun că Andrew și-a instruit avocații să contacteze echipa juridică a doamnei Giuffre pentru a aranja detaliile unei înțelegeri, cât mai curând posibil.

Regina Marii Britanii și-a deposedat fiul de titlurile militare. Prințul Andrew va fi judecat de agresiune sexuală ca „cetățean privat”

Virginia Giuffre l-a dat în judecată pe Ducele de York, susținând că acesta a agresat-o sexual de trei ori, când avea 17 ani, acuzații pe care Andrew le-a negat în mod repetat.

Declarația a dezvăluit că ducele va face o „donație substanțială organizației de caritate a doamnei Giuffre în sprijinul drepturilor victimelor”.

Prințul Andrew „nu a intenționat niciodată să calomnieze caracterul doamnei Giuffre” și a recunoscut că aceasta „a suferit atât ca victimă stabilită a abuzului, cât și ca urmare a unor atacuri publice neloial”, se arată în declarația regalității britanice.

Ducele s-a angajat, de asemenea, să „își demonstreze regretul pentru asocierea sa” cu infractorul sexual condamnat Jeffrey Epstein, sprijinind „lupta împotriva traficului sexual și sprijinind victimele acestuia”.

El a lăudat, de asemenea, „curajul doamnei Giuffre și al altor supraviețuitori în a se apăra pe ei înșiși și pe ceilalți”.


…Prințul Andrew a ajuns la un acord de 12 milioane de lire sterline cu cea care îl acuză de abuz sexual…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version