in

Profesorii din Anglia în pragul sărăciei: unul din trei renunță la mese pentru a supraviețui

Profesorii din Anglia în pragul sărăciei: unul din trei renunță la mese pentru a supraviețui și cheltuiesc mai puțin pe mâncare pentru că salariul lor nu reușește să țină pasul cu creșterea costului vieții, în timp ce alții își iau un al doilea loc de muncă, potrivit unui sondaj citat de The Guardian.

Peste 8.000 de profesori din școlile de stat din Anglia, contactați de Sindicatul Național al Educației, au dezvăluit că 34% dintre profesorii cu vârsta de 29 de ani sau mai tineri au declarat că au fost nevoiți să sară peste mese pentru a ajunge la sfârșit de lună, iar unul din cinci a declarat că și-a luat un al doilea loc de muncă în plus față de predarea cu normă întreagă.

Citiți și: S-au anunțat primele date de plată pentru costul vieții 2023/24. Milioane de familii vor primi 301 de lire

Profesorii din Anglia în pragul sărăciei

Rezultatele subliniază votul conferinței anuale a NEU în favoarea a încă cinci zile de grevă în această vară și a unui scrutin pentru autorizarea unor noi greve în toamnă, în încercarea de a obține de la guvern îmbunătățirea salariilor profesorilor din școlile de stat din Anglia.

Mai mult de unul din 10 profesori tineri a declarat că se așteaptă să nu mai lucreze în învățământ peste doi ani, printre principalele motive pentru a părăsi profesia numărându-se volumul excesiv de muncă, lipsa de încredere din partea guvernului și salariile.

“Bunăvoința constantă necesară pentru a face această meserie nu mai este viabilă, mă simt ca și cum aș trăi în permanență pe marginea prăpastiei, dar nu am de ales decât să continui. Salariul meu nu-mi mai ajunge pentru o lună și sunt în permanență în descoperit de cont”, a declarat un membru în cadrul sondajului, realizat în februarie.

Mary Bousted, secretar general comun al NEU, a declarat: “Este o realitate crudă pentru actualul personal din învățământ faptul că atât de mulți sunt nevoiți să își ia un al doilea loc de muncă pentru a supraviețui. Faptul că atât de mulți ar trebui să părăsească profesia sau intenționează să o facă în viitorul foarte apropiat nu este o surpriză. Acest lucru nu împiedică însă ca acest lucru să rămână o tragedie și o risipă de talente.”

Probleme grave în ceea ce privește recrutarea noilor profesori

Un membru NEU a declarat: “Recurg în mod regulat la băncile alimentare deoarece salariul meu nu-mi acoperă cheltuielile, inclusiv chiria, facturile la electricitate și gaz. Este jenant faptul că sunt profesor, considerat a fi un loc de muncă respectabil și bine plătit, dar nu-mi permit să trăiesc.”

Asociația națională a directorilor de școli a devenit cel de-al treilea sindicat din învățământ care a respins cu o majoritate covârșitoare oferta salarială a guvernului. În cadrul unui vot online, 90% dintre membrii NAHT au votat să nu accepte oferta, aproape toți afirmând că aceasta este “inaccesibilă” pentru bugetele școlare.

Profesorii au raportat, de asemenea, probleme grave în ceea ce privește recrutarea, unele posturi vacante neputând fi ocupate sau trebuind să fie anunțate de mai multe ori, ceea ce a dus la posturi vacante pentru perioade lungi de timp, iar clasele fiind predate de nespecialiști sau de profesori suplinitori.

“Avem goluri care încearcă să fie umplute peste tot în școală. Nu era cazul acum cinci ani”, a spus unul dintre ei. Un altul a raportat: “Nu putem să ne ocupăm posturile; copiii sunt instruiți de diferiți [profesori] suplinitori pe termen scurt pentru mai multe materii, inclusiv de elevi GCSE.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

Român accidentat mortal în Anglia

Tragedie în Anglia, român de 29 de ani ucis de o mașină condusă de un șofer beat

Calculator Tax Return. Vezi ce taxe poți recupera

Calculator Tax Return 2022/2023. Vezi ce taxe poți recupera