in

PSD pierde alegerile din mai. Ce partid din România va câștiga europarlamentarele, potrivit ultimului sondaj de opinie


Un sondaj realizat în toată Uniunea Europeană de agenția Kantar pentru Parlamentul European arată că Partidul Național Liberal conduce în clasament intenției de vot pentru alegerile europarlamentare, cu 25,2 %.

PNL este urmat de Partidul Social Democrat, cu 21, 5 % și de Alianța USR PLUS, cu 17,7%, potrivit datelor puse la dispoziție de Parlamentul European.

ALDE este cotat cu 12,7%, urmat de Pro România, cu 11,2% și UDMR, 5,1%. PMP nu ar intra în Parlamentul European din cauză că are doar 4,7%.

Biroul Electoral Central a decis pe 17 aprilie, ordinea partidelor pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.În ședința din cursul zilei de miercuri, BEC a încheiat procesul-verbal care privește constatarea rămânerii definitive a candidaturilor la alegeri.

Președintele francez dorește ca alegătorii din Uniunea Europeană să aibă două voturi, unul pentru un deputat european și altul pentru o listă de candidați de pe întreg continentul.

„Uneori, cu exemple mici, putem face mari schimbări, dar avem nevoie de femei și de bărbați care pot reprezenta această schimbare și cred că reprezentăm această schimbare fundamentală. Nu vom avea niciodată o adevărată democrație europeană dacă nu avem mișcări transnaționale, dacă nu mergem dincolo de frontiere”, a susținut și Sandro Gozi, un fost secretar italian pentru afacerile europene din guvernul lui Matteo Renzi.
DEZASTRU! Spitalele românești, în criză. Zeci de mii de medici și asistente au părăsit România

Batjocorită de sistemul medical din Anglia, a decis să nască în România: « Sunt foarte dezamăgită de ei»