in

Londra: Se așteaptă publicarea raportului privind petrecerile de la reședința lui Boris Johnson din timpul restricțiilor

Londra: Se așteaptă publicare raportului privind petrecerile de la reședința lui Boris Johnson din timpul restricțiilor

Concluziile despre petrecerile de la reședința lui Boris Johnson în plin lockdown vor fi publicate, iar autoarea raportului, Sue Gray, va face o declarație în Camera Comunelor la scurt timp după aceea.

Dar, deși raportul ar putea fi dăunător pentru Boris Johnson, Scotland Yard i-a cerut lui Sue Gray să facă „o referire minimă” la aproximativ opt incidente pe care le investighează, arată Daily Mail.

De asemenea, poliția poate înmâna aviz de penalizare ​​celor care au încălcat restricțiile fără a face public numele acestora.

Raportul Sue Gray a ajuns la guvern în această dimineață, arată Sky News.

Un purtător de cuvânt al Cabinetului Johnson a declarat: „Putem confirma că Sue Gray i-a oferit prim-ministrului o actualizare cu privire la investigațiile sale”.

Este probabil că raportul va fi publicat în câteva ore, iar Boris Johnson urmează să furnizeze o declarație în Parlament în curând.

Potrivit Daily Mail, Johnson se simte „liniștit” că amenințarea unei lovituri din partea parlamentarilor conservatori s-a stins, aliații și parlamentarii spunând că supărarea alegătorilor nu este atât de rea pe cât se temeau.

Zi dificilă pentru premierul Boris Johnson. Este publicat raportul cu privire la petrecerile din Downing Street

Întrebat în timpul unei vizite în Essex despre temerile cu privire la anchetă, Johnson a spus: „Va trebui să așteptați și să vedeți atât ce spune Sue, cât și, bineînțeles, ce spune Met”.

De asemenea, prim-ministrul a fost chestionat despre faptul că le-a spus parlamentarilor în privat că el crede că nu a făcut nimic rău.

Secretarul șef al Ministerului de Finanțe, Simon Clarke, a declarat în această dimineață că raportul este „iminent”.

„Cred că va fi publica în curând”, a spus el pentru BBC Breakfast. „Momentul exact al tuturor acestor lucruri este ține de Sue Gray. Este un proces complet independent și nu știu exact când va prezenta

Un angajat din Downing Street s-a lăudat în fața poliției că „suntem singurii cărora li se permite să petrecem”, când a părăsit un astfel de eveniment.

Săptămâna trecută, comisarul Poliției Metropolitane, Cressida Dick, a anunțat că ofițerii au lansat o anchetă penală după ce au evaluat un dosar de probe pus la dispoziție de Sue Gray.

Ancheta poliției este de așteptat să se concentreze asupra a opt dintre petrecerile analizate de raportul Gray.

The Times a subliniat, de asemenea, că este puțin probabil ca personalul să fie identificat public.


…Londra: Se așteaptă publicare raportului privind petrecerile de la reședința lui Boris Johnson din timpul restricțiilor…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânăr britanic care străbătea Europa pe bicicletă, arestat de poliție în România și atacat de câini fără stăpân

Tânăr britanic care străbătea Europa pe bicicletă, arestat de poliție în România și atacat de câini fără stăpân

Furtuna Malik a ucis două persoane și a provocat distrugeri în nordul Marii Britanii

Furtuna Malik a ucis două persoane și a provocat distrugeri în nordul Marii Britanii