in

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Pulsoximetrele nu măsoară corect saturația de oxigen”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Pulsoximetrele nu măsoară corect saturația de oxigen”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid a cerut expertizarea aparatelor care măsoară saturația de oxigen din sânge pentru a vedea dacă acestea sunt eficiente, indiferent de etnie sau culoarea pielii, potrivit BBC.

Unele studii arată că pulsoximetrele supraestimează valorile de oxigen la persoanele de culoare.

Acesta a subliniat că sunt aparate medicale ale căror performanțe sunt afectate de rasa pacientului, astfel apărând erori de funcționare.

Acesta a adăugat că erorile „sunt neintenționate, dar există”. Întrebat dacă este de părere că au murit oameni din cauza acestor erori ale pulsoximetrelor acesta a răspuns că „ este posibil”.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că multe dintre aceste echipamente medicale, chiar unele medicamente, unele proceduri medicale sau manuale de medicină sunt concepute, în țări în care majoritatea populației este albă și consider că este o problemă sistemică în jurul acestui lucru”, a relatat oficialul, pentru BBC.

Marea Britanie: Numărul de infectări cu COVID crește constant. Ministrul Sănătății amenință cu noi restricții

Recent, Serviciul Național de Sănătate (NHS) a recomandat într-un raport o evaluare urgentă a pulsoximetrelor, unii experți declarând că nu funcționează la fel de bine pentru pielea închisă la culoare.

Persoanele de culoare, de două ori mai predispuse la infectarea cu COVID

Modul în care fascicolul de lumină trece prin deget pentru a măsura oxigenul din sânge ar putea fi afectat de pigmentarea pielii. Președintele Observatorului pentru Rasă și Sănătate din cadrul NHS, care urmărește modul în care caracteristicile rasiale au impact asupra sănătății, a declarat, recent, că doctorii „sunt tot mai conștienți de potențialele erori ale pulsoximetrelor, așa că trebuie să avem acest lucru în cap în momentul în care folosim aceste aparate”.

„Asta nu înseamnă că pulsoximetrele sunt rele. Ceea ce spunem este că trebuie mai multă grijă în momentul în care citim valorile de pe aceste dispozitive”, a mai adăugat acesta.

Nu a fost numit încă un lider de grup care să coordoneze evaluarea aparatelor, însă constatările inițiale sunt așteptate până la sfârșitul lunii ianuarie. Un studiu publicat în 2020, citat de BBC, a arătat faptul că persoanele de culoare sunt de două ori mai predispuse decât cele albe să contacteze coronavirusul.

Și în cazul persoanelor de origine asiatică, riscul de infectare este de 1,5 ori mai mare decât în cazul albilor.


…Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Pulsoximetrele nu măsoară corect saturația de oxigen”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Protestatarii anti-restricții incendiază Europa. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe. Austria impune un nou lockdown

Protestatarii anti-restricții incendiază Europa. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe. Austria impune un nou lockdown

teste falsificate medici

Nouă metodă de fraudă cu certificate verzi. Medicii FALSIFICĂ rezultatele testelor