in

Putin ar putea declara Al Treilea Război Mondial în câteva zile, avertisment al ministrului Apărării din Regatul Unit

Putin război mondial

Vladimir Putin ar putea declara că „acum suntem în război cu naziștii lumii” de Ziua Victoriei Rusiei, pe 9 Mai, anunțând practic Al Treilea Război Mondial, susține ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Vorbind pentru LBC, Ben Wallace a spus că „nu ar fi surprins” dacă Putin folosește sărbătoarea Rusiei de 9 Mai, care marchează ziua în care Uniunea Sovietică a învins Germania nazistă, pentru a „mobiliza în masă poporul rus” împotriva lumii.

El a spus că crede că este posibil ca Putin să ceară ca mai mulți oameni să se alăture ofensivei ruse, pentru a extinde lupta dincolo de stadiul ucrainean.

Wallace a declarat la LBC, citat de Daily Express: „Am văzut recent o serie de declarații din partea lui Putin în care spunea: „Acesta devine un război”.

„Naziștii sunt peste tot, practic. Nu sunt doar în Ucraina. NATO este plină de naziști”.

„El a pregătit terenul pentru ca să spună: „Acesta este acum un război împotriva naziștilor și ceea ce am nevoie este de mai mulți oameni, mai mulți ruși, carne de tun, practic”, a mai menționat ministrul britanic.

Ziua Victoriei în Rusia, sărbătorită pe 9 mai, este cea mai mare sărbătoare publică din țară și un simbol al mândriei naționale.

Britanici capturați de forțele ruse cer la TV să fie schimbați cu un oligarh putinist arestat de ucraineni

Anul trecut, la paradă au participat peste 12.000 de soldați, 190 de piese de artilerie și 80 de avioane militare.

Se pare că șefii militari ruși le-au spus soldaților că războiul din Ucraina trebuie să se încheie la timp pentru paradă, potrivit informațiilor de la Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

La începutul acestei săptămâni, Putin și oficialii săi au susținut în repetate rânduri că vor folosi forța nucleară împotriva celor care continuă să sprijine Ucraina.

Adresându-se jurnaliștilor la Sankt Petersburg, Putin a spus: „Dacă cineva intenționează să se amestece în ceea ce se întâmplă din exterior, trebuie să știe că aceasta constituie o amenințare strategică inacceptabilă pentru Rusia.”

„Avem toate armele de care avem nevoie pentru asta. Nimeni altcineva nu se poate lăuda cu aceste arme și noi nu ne vom lăuda cu ele. Dar le vom folosi”, a spus acesta.

„Trebuie să știe că răspunsul nostru la contraatacurile va fi fulgerător. Rapid.”


Putin ar putea declara Al Treilea Război Mondial în câteva zile, avertisment al ministrului Apărării din Regatul Unit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

boris becker

Fostul tenismen Boris Becker, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare în Londra

relații sexuale cu o fată

Belfast. Român de 38 de ani întreținea relații sexuale cu o fată de 14: „Așa e tradiția în România”