in

Boris Johnson: „Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina. A făcut-o în Siria”

arme chimice în ucraina

Boris Johnson și-a exprimat temerile că președintele Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina.

Premierul britanic a declarat pentru Sky News că afirmațiile Rusiei despre inamicii săi care se pregătesc să folosească arme chimice au fost luate „direct din manualul lor” și similare cu ceea ce s-a întâmplat înainte de utilizarea armelor chimice în Siria.

„O să vă fac o altă predicție, și anume că lucrurile pe care le auziți despre armele chimice sunt direct scoase din manualul lor”, a declarat Boris Johnson într-un interviu, citat de The Guadian.

„Încep să spună că există arme chimice care au fost depozitate de adversarii lor sau de americani. Și așa că atunci când ei înșiși desfășoară arme chimice, după cum mă tem că ar putea, au un fel de maskirovka, o poveste falsă, gata de răspândit. Și ați văzut-o în Siria. Ați văzut chiar și în Marea Britanie”, a continuat Johnson.

Putin poate pretinde că Marea Britanie a intrat în RĂZBOI. Mai mulți soldați britanici au dezertat pentru a lupta în Ucraina

Întrebat dacă se aștepta la un atac cu arme chimice din partea Rusiei, Johnson a spus:

„Observ doar că asta fac deja. Mi-e teamă că este un guvern cinic, barbar.”


Marea Britanie și SUA sunt preocupate de tacticile de propagandă pe care Putin le folosește, în speranța de a încerca să descurajeze utilizarea acestor arme.

Înainte de începerea războiului, ei au căutat, de asemenea, să câștige avantajul în războiul informațional cu Moscova, eliberând informații despre acumularea de trupe rusești la granița cu Ucraina.

Ministrul forțelor armate din Marea Britanie, James Heappey, a spus că utilizarea armelor chimice ar trebui să fie întâmpinată printr-un „răspuns internațional”, dar miniștrii nu au clarificat ce ar putea însemna asta.


///Boris Johnson: „Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina. A făcut-o în Siria”///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vremea în Regatul Uni:. Averse de ploaie și furtuni de peste 100km/h în weekend

Vremea în Regatul Unit: Averse de ploaie și furtuni de peste 100km/h în weekend

Marea Britanie: 400 de parlamentari ruși, sancționați din cauză că au susținut invadarea Ucrainei

Marea Britanie: 400 de parlamentari ruși, sancționați din cauză că au susținut invadarea Ucrainei