in

Raport parlamentar: „Marea Britanie nu este pregătită pentru Brexit”Întârzierile guvernamentale, incertitudinea şi resursele insuficiente au lăsat frontierele britanice şi sistemul de imigraţie nepregătite pentru Brexit, se arată într-un raport al Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor,  citat de Reuters.

Parlamentarii acuză, totodată, guvernul May, de lipsă de claritate a intențiilor în materie de imigrație, ceea ce „crează îngrijorare pentru cetăţenii UE din Marea Britanie şi îi pune pe funcţionarii din domeniu, deja suprasolicitaţi, într-o poziţie imposibilă”.

„Guvernul nu pare să aprecieze provocarea birocratică uriaşă cu care se confruntă sau de cât timp şi de câte resurse are nevoie pentru a planifica Brexit-ul”, se arată în document.


Raportul critică și întârzierile în publicarea planurilor post-Brexit privind imigraţia ale guvernului.

De cealată parte, cabinetul May a declarat că examinează mai multe variante în ce priveşte sistemul de imigraţie post-Brexit şi că îşi va prezenta planurile „pe măsură şi când vor fi gata”.

„Acest lucru este inacceptabil. Ne-am aşteptat ca acestor chestiuni să li se răspundă în mult-întârziata Carte Albă, dar publicarea ei a fost şi mai mult amânată şi se pare că nu va apărea până la sfârşitul acestui an, cel mai devreme”, mai scriu parlamentarii britanici.

Theresa May a anunțat deja că cetățenii UE care vor sosi în Marea Britanie după Brexit ar putea să nu beneficieze de unele drepturi, ceea ce a declanșat o reacție a Uniunii Europeane care a arătat că pe perioada tranziției trebuie să funcționeze regulile europene.

Potrivit raportului, guvernul trebuie să clarifice urgent dacă dorește controale adiţionale la frontiere după martie 2019, când „divorţul” de UE va deveni efectiv şi să încheie acordurile de tranziţie cu UE care să nu implice modificări ale operaţiunilor vamale şi transfer de personal de securitate pentru controale vamale suplimentare.

Tranziție post-Brexit, poziția UE: Marea Britanie respectă obligațiile UE dar nu va avea drept de vot

Ministrul britanic pentru Brexit: „Toate prognozele economice de după referendumul pentru Brexit sunt greșite”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Ministrul Agriculturii, în război cu grindina: Intervenim cu avioane!

Boris Johnson reîncepe ofensiva împotriva Europei: „Nu avem nevoie de UE”