in ,

Rata infectării în Marea Britanie sperie Europa. Cel mai mare număr de noi cazuri și decese de pe continent

Rata infectării cu coronavirus din Marea Britanie este „înfricoșătoare”, în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății marchează creșterea numărului de cazuri la 103.093.

Marea Britanie înregistrează astfel cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus și decese în Europa, iar ritmul cu care acestea cresc este „înfricoșător” pentru alte state UE, a declarat, ieri, 16 aprilie, ministrul Sănătății din Austria.

Într-o conferință de presă, Rudolf Anschober a afișat grafice care arată că noile cazuri din Marea Britanie sunt deasupra celor din alte țări, scrie Daily Mail.

Ministrul a evidențiat creșterea rapidă a cazurilor din Marea Britanie – prezentând un grafic care arată creșterea medie zilnică a infecțiilor din ultimele 10 zile, în care Austria a avut cele mai bune rezultate.

Încă 870 de decese provocate de coronavirus în Marea Britanie: Guvernul anunță alte trei săptămâni de blocaj

„Asta sperie multe persoane la nivel european în acest moment, aceasta este cifra în Marea Britanie, de 7,5%”, a spus el, arătând spre coloana cu Marea Britanie.

Cifra echivalentă pentru Austria a fost de 1,8%, conform graficului ministrului.

Alte cifre sunt: 5,7% în Suedia, 3,7% în Franța, 3,2% în Spania, 3,0% în Germania, 2,5% în Italia și 2,2% în Elveția.

Mai multe țări înregistrează o încetinire a răspândirii coronavirusului, după ce jumătate din populația lumii s-a aflat în carantină.

În Italia și Spania noile infecții încep să scadă, dar dr. Hans Kluge, directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, a declarat că „semnele optimiste” ale virusului care se retrage în unele părți ale continentului au fost anulate de veștile proaste în altă parte.

El a arătat către Regatul Unit, împreună cu Belarusul și Rusia, sunt țări unde furtuna cauzată de coronavirus este în creștere.

Cele mai recente cifre ale  Ministerului britanic al Sănătății arată că 13.729 de pacienți au murit în spitale după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus – o creștere cu 861 față de ziua precedentă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Dacă o fi să murim, murim și în România, murim și acolo și asta este”. Românilor din Iași plecați la muncă în Marea Britanie nu le pasă de pandemie

În Londra se va circula gratis cu autobuzele. Măsură temporară pe perioada pandemiei