in

Rata șomajului din Marea Britanie, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

Rata șomajului din Marea Britanie a ajuns, în perioada iunie-august 2020 la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, după ce pandemia de coronavirus a afectat piața forței de muncă, arată BBC.

Conform datelor publicate azi, 13 octombrie, de Oficiul Național de Statistică (ONS), în perioada iunie – august 2020, rata șomajului a urcat la 4,5%, de la 4,1% în precedentele trei luni, iar disponibilizările au ajuns la cel mai ridicat nivel din 2009, când Regatul Unit era puternic afectat criza financiară globală. Economiștii așteptau o rată a șomajului de 4,3%.

Din martie, a existat „o creștere semnificativă” a numărului persoanelor care și-au pierdut locul de muncă și sunt în căutarea unei slujbe.

„De la debutul pandemiei, numărul total al angajaților a scăzut cu aproximativ o jumătate de milion, există anumite grupuri care par cele mai afectate, în special tinerii”, a afirmat Jonathan Athow, statistician în cadrul ONS.

El a adăugat că s-a înregistrat un număr ridicat de concedieri în anumite sectoare, cum ar fi ospitalitatea, firmele de turism și agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Marea Britanie. Gaura economică provocată de COVID-19, sute de miliarde de lire sterline. „Va trebui să plătim”

Conform ONS, un număr estimat de 1,5 milioane de persoane nu erau angajate în perioada iunie – august 2020, în timp ce disponibilizările s-au situat la 227.000 de persoane. De asemenea, numărul celor care au cerut beneficii a atins 2,7 milioane în septembrie, o creștere de 1,5 milioane de la debutul crizei, în martie.

Analiștii de la Citibank sugerează că rata șomajului ar putea ajunge la 8,5%, în primul semestru din 2021 – un nivel care nu a mai fost înregistrat de la începutul lui 1990.

În perioada iunie – august 2020, numărul de angajați a scăzut cu 153.000, mult peste previziunile analiștilor, de 30.000.

Ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak, a anunțat un nou program pe șase luni menit să stopeze creșterea șomajului, prin care se oferă ajutor suplimentar companiilor și angajaților care și-au oprit activitatea în urma restricțiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Programul, care va costa probabil miliarde de lire sterline, prevede că Executivul va plăti până la două treimi din salariul fiecărui angajat, cu o limită de 2.000 de lire sterline (2.274 dolari) pe lună, dacă lucrează pentru companii care au fost forțate să se închidă temporar, a explicat Sunak. Recent, Banca Angliei previziona că până la finalul anului rata șomajului va atinge 7,5%

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie. Gaura economică provocată de COVID-19, sute de miliarde de lire sterline. „Va trebui să plătim”

Ce proceduri trebuie să urmeze românii pentru a studia în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021. Totul se schimbă