Menu
in

Războiul din Ucraina s-ar putea încheia în 2-3 săptămâni. Serviciile britanice: „Rușii sunt blocați”

Un consilier prezidențial ucrainean a declarat că războiul din Ucraina s-ar putea termina în două-trei săptămâni.

Oleksy Arestovici a adăugat că preluarea controlului Kievului este în mod clar o prioritate pentru Rusia, dar încercarea de a face acest lucru ar fi o „sinucidere” pentru Moscova.

Rusia nu a ajuns încă în capitala Ucrainei, în ciuda bombardamentelor puternice observate în oraș și în jurul orașului de la începutul conflictului, în urmă cu aproape patru săptămâni.

Anterior, informațiile britanice au declarat că rușii „au îndurat încă o zi de progres limitat, majoritatea forțelor fiind în mare parte blocate”.

Boris Johnson ȘOCHEAZĂ Europa: Compară războiul din Ucraina cu BREXITUL

Ucraina a mai anunțat că Moscova a suferit până acum pierderi grele în război, cu aproximativ 15.000 de soldați și sute de tancuri care ar fi fost distruse pe măsură ce conflictul continuă.

Se pare că Rusia a fost forțată să întrerupă avansarea în Ucraina de mai multe ori, în timp ce aștepta provizii și întăriri.

„Dovezile sunt că Rusia pierde războiul din Ucraina”

Au fost publicate câteva analize ale lui Eliot A Cohen, fost consilier al Departamentului de Stat al SUA și profesor la Școala de Studii Internaționale Avansate de la Universitatea Johns Hopkins, scrie Sky News.

„Dovezile că Ucraina câștigă acest război sunt abundente”, scrie el în The Atlantic.

El susține că mulți analiști de top din Occident au fost reticenți în a recunoaște acest lucru, dar subliniază absența progresului Rusiei pe linia frontului și eșecul aproape tuturor atacurilor sale aeriene.

Profesorul Cohen subliniază amploarea „uimitoare” a pierderilor rusești – sugerând că oficialii occidentali sunt informați despre rate „nesustenabile” de o mie de victime pe zi.

„Ucrainenii își fac partea”, scrie el. „Acum este momentul să-i înarmam de urgență”.

Și conchide: „În ceea ce privește finalul jocului, acesta ar trebui să fie condus de înțelegerea faptului că Putin este într-adevăr un om foarte rău, dar nu unul timid.”

„Când vrea o rampă de ieșire, ne va anunța”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version