in

Record ABSOLUT de infectări cu COVID în Marea Britanie: 4,9 milioane de persoane

record Marea Britanie

Nivelul infectărilor cu COVID a atins un record absolut în Marea Britanie – în aceeași săptămână în care s-a renunțat la testările gratuite pentru milioane de oameni din Anglia.

Se estimează că aproximativ 4,9 milioane de persoane din Marea Britanie s-au infectat cu COVID în săptămâna care s-a încheiat pe 26 martie, în creștere față de cele 4,3 milioane de persoane, în săptămâna precedentă, a anunțat Biroul Național de Statistică (ONS).

Datele arată că unul din 13 oameni din Anglia a avut COVID în acea săptămână – în creștere față de unul din 16, procentul din săptămâna precedentă.

Dar, în ciuda creșterii infecțiilor, alimentate de varianta Omicron BA.2, oamenii din Anglia trebuie acum să cumpere teste dacă doresc să vadă dacă sunt sau nu infectați, scrie Daily Mail.

Majoritatea oamenilor vor trebui acum să plătească aproximativ 2 lire sterline pentru un test de flux lateral, de la o farmacie.

Profesorul Tim Spector de la King’s College din Londra, care administrează aplicația de urmărire Zoe Covid, a declarat că momentul încheierii testării gratuite „nu putea fi mai rău”.

Viața cu COVID: Persoanele răcite sunt îndemnate „să stea acasă și să evite contactele”, în Anglia

El a declarat pentru Times Radio: „Dacă nu avem teste gratuite, nu avem o politică clară cu privire la modul în care știți că sunteți infectat și, prin urmare, vă puteți autoizola.”

„Pentru a face asta, guvernul trebuie să admită că simptomele COVID s-au schimbat în ultimii doi ani și că 80% dintre oameni prezintă acum simptome asemănătoare răcelii”, a mai spus acesta.

Datele ONS arată, de asemenea, că una din 12 persoane din Scoția a avut Covid în săptămâna încheiată pe 26 martie, una din 14 în Țara Galilor și una din 15 în Irlanda de Nord.

Infecțiile în rândul persoanelor cu vârsta de 35 de ani și peste în Anglia au atins niveluri record și au existat „creșteri notabile” la cele mai în vârstă grupuri.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a reiterat joi, 31 martie, că trebuie să „învățăm să trăim cu Covid”, adăugând că este „corect” să concentrăm resursele gratuite asupra celor „care au cea mai mare nevoie”.

Dar mișcarea a stârnit o reacție din partea militanților pentru sănătate, Asociația Medicală Britanică îndemnând Guvernul să reconsidere testarea gratuită.


…Record ABSOLUT de infectări cu COVID în Marea Britanie: 4,9 milioane de persoane…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

dover și folkestone

Anglia: Camioane și autoturisme blocate în cozi kilometrice la trecerile în Franța de la Dover și Folkestone

Rachetele britanice „Starstreak” fac ravagii în Ucraina. Elicopter rusesc doborât

Rachetele britanice „Starstreak” fac ravagii în Ucraina. Video cu un elicopter rusesc doborât