in

Românii vaccinați în țară nu sunt scutiți de carantină în Marea Britanie. Regatul Unit nu recunoaște certificatele UE

Ridicarea restricțiilor de luni, 19 iulie, în Anglia, nu acordă libertate pentru cetățenii UE, printre care și români, vaccinați în alte țări, deoarece Regatul Unit nu recunoaște certificatele UE de vaccin COVID.

De luni, de la ora 4 dimineața, persoanele vaccinate nu mai sunt obligate să stea în carantină timp de 10 zile, la sosirea în Anglia, potrivit site-ului guvernului.

Cu toate acestea, dispoziția este valabilă doar pentru cei care au certificate de vaccinare NHS și nu pentru cei care au fost vaccinați în altă parte. Astfel, cetățenii UE și cetățenii britanici care locuiesc în străinătate, nu pot călători liber în Regatul Unit.

Întrebat despre ultimele progrese în recunoașterea certificatului digital COVID al UE, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pentru Euractiv că există discuții în curs la nivel tehnic cu Marea Britanie, care „progresează bine și merg în direcția bună”.

În ceea ce privește reciprocitatea, purtătorul de cuvânt a spus că „se așteaptă acest lucru de la Regatul Unit”.

Pasagerii cu certificat european COVID nu mai trec prin controlul DSP în România. „Certificatele emise în UK NU SUNT VALABILE!”


„Este de la sine înțeles că, atunci când vine vorba despre recunoașterea certificatelor britanice în UE, ne-am aștepta la reciprocitate din partea Regatului Unit pentru cetățenii UE care călătoresc în Regatul Unit”, a spus reprezentantul CE.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că acest lucru ar trebui să fie fezabil, având în vedere că, din punct de vedere tehnic, platformele din UE și din Marea Britanie sunt aliniate și există bunăvoință de ambele părți pentru a ajunge la un acord.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a spus că, în prezent, nu există „un interval de timp concret” pentru realizarea acestui lucru.

Întrebat cu privire la logica din spatele deciziei de a nu recunoaște certificatul COVID din UE, având în vedere că autoritățile sanitare din ambele părți au recunoscut aceleași vaccinuri, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Marea Britanie s-a abținut să ofere un comentariu direct.

„Asigurarea unei călătorii sigure și deschise cu partenerii noștri globali este o prioritate clară […] Suntem angajați cu partenerii internaționali în vederea certificării pentru a ne asigura că persoanele vaccinate pot călători liber în viitor”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului britanic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

O româncă jefuiește o femeie într-un Waitrose din Anglia după care fuge în țară. Nu poate fi condamnată pentru că este însărcinată

Londra. Consilier guvernamental aruncă în aer teoriile vaccinării: „60% dintre persoanele internate sunt vaccinate”