in

Regele Charles al III-lea a ajuns în țara noastră: ”Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând încă odată România”

Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri, în România. Chiar dacă vizita sa este una privată, în semn de curtoazie suveranul s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
>>> Rezultatele surpriză ale unui sondaj înainte de încoronarea regelui Charles: câți tineri mai susțin monarhia

Regele Charles al III-lea a ajuns în țara noastră

Regele Charles al III-lea a mărturisit, vineri, la Palatul Cotroceni, că întotdeauna s-a simţit „acasă” în România, pe care a numit-o, în limba română, „ţară de glorii, ţară de dor”, citând din poezia lui Mihai Eminescu „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”.

„Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a afirmat monarhul britanic şi a continuat în limba română: „ţară de glorii, ţară de dor”.

El a evocat pădurile şi peisajele rurale neatinse ale României şi modelele sustenabile de agricultură. De asemenea, a vorbit cu căldură de prietenii săi români şi despre modul în care au fost primiţi aici refugiaţii ucraineni.
>>> Cât de mare este averea regelui Charles al-III-lea, ce dezvăluie presa britanică

”Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând încă odată România”

„Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând încă odată România, vă mulţumesc domnul preşedinte pentru cuvintele generoase şi pentru generozitatea imensă pe care aţi manifestat-o organizând această recepţie. Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această ţară remarcabilă şi când am venit aici am simţit o legătură profundă cu România”, a spus Regele Charles.

El a arătat că „Regele României era vărul regelui Marii Britanii iar Regina Maria era de asemenea descendentă a familiei regale britanice”.

„Tatăl meu a fost vărul regelui Mihai şi aveam amintiri din copilăria comună petrecută aici şi pot să spun că întotdeauna m-am simţit acasă în România”, a arătat Regele. Charles al III-lea a mai spus că în toţi aceşti ani a avut bucuria de a călători prin toată ţara şi a întâlnit români din toate domeniile.

A fost inspirat de oamenii pe care i-a întâlnit

„Am avut astfel posibilitatea de a fi martor la prima mână a dezvoltării extraordinare care a avut loc şi care este, pot să spun, o mărturie a energiei, inovativităţii şi rezistenţei dvs. Am întâlnit şi am fost impresionat de reprezentanţii tinerei generaţii, întreprinzători, tineri care fac faţă provocărilor lumii moderne, în toate domeniile, din tehnologie, ecoturism sau protecţia mediului, în construirea de clădiri prietenoase cu mediul”, a spus Regele Charles.

El a precizat că „a fost inspirat de oamenii pe care i-a întâlnit, care lucrează neobosit pentru ceilalţi” şi a arătat că încă din anii 90 i-a sprijinit pe tineri şi a devenit prietenul lor şi este şi acum prietenul Asociaţiei Monumentelor, care îi instruieşte pe arhitecţi în conservarea monumentelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

val căldură paraliza Marea Britanie

Un alt val de căldură de vară ar putea paraliza Marea Britanie, experții spun că nu sunt pregătiți

tineri Marea Britanie supuși riscului exploatare

Număr record de tineri din Marea Britanie „supuși riscului de exploatare” în această vară