in

Regina Elisabeta II vrea să se retragă de la tron după moartea Prințului Philip. Cine urmează să îi preia atribuțiile

Moartea prințului Philip a marcat-o profund pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii care ar fi luat o decizie radicală, aceea ca îndatoririle sale să revină urmașilor la tron.

Potrivit BBC, regina, ajunsă la 95 de ani, urmează „să se retragă cu grație” de la tron. Astfel, va trebui să-și cedeze locul unui urmaș, informează Daily Mail.

Peter Hunt, fost corespondent regal BBC, a anunțat că regina ar vrea să ia această decizie istorică, pentru a se vindeca de suferința cauzată de moartea prințului Philip.

Mai exact, suverana își dorește să aibă un stil de viață mai solitar, pentru a se obișnui să trăiască fără prințul Philip. Majestatea Sa simte nevoia de liniște și protecție, mai ales că ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, iar regina se încadrează în categoria de risc.

Castelul Windsor ar fi locul unde regina urmează să se retragă, după ce va pleca de la Palatul Buckingham. Acolo, toate sarcinile sale îi revin prințului Charles, fiul ei. Astfel, regina s-ar prezenta la Palatul Buckingham doar două zile pe săptămână. Asta pentru că Majestatea Sa nu își mai dorește să asiste la întâlniri aglomerate, petreceri în grădină și alte proiecte importante.

Regina Marii Britanii împlinește 95 de ani. Evenimentul, umbrit de decesul Ducelui de Edinburgh


Anul trecut, regina s-a mai retras la Castelul Windsor, dar pentru a se feri de coronavirus, și pentru a sta în carantină. Însă, atunci a fost un demers temporar, acum însă, va fi pentru totdeauna.

După moartea soțului său, prințul Philip, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis un mesaj în care a mulțumit celor care au transmis familiei regale condoleanțe, dar și mesaje de felicitare, cu ocazia zilei ei de naștere.

„Familia mea și cu mine am dori să vă mulțumim tuturor pentru sprijinul și bunătatea pe care ni le-ați arătat în ultimele zile. Am fost profund emoționați și continuăm să ne amintim că Philip a avut un impact extraordinar pentru nenumărate persoane de-a lungul vieții sale”, a scris regina într-un mesaj semnat Elisabeta R. și transmis de Palatul Buckingham.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Români, sclavi la o spălătorie auto. Trei bărbați sunt judecați pentru „muncă forțată”

Marea Britanie a hotărât să nu trimită vaccinuri Indiei, țară grav afectată de coronavirus