in ,

Revoltă în guvernul britanic din cauza culegătorilor de legume și fructe din România: „Nu au fost testați pentru Covid-19”

Unii membri ai guvernului britanic au cerut explicații miniștrilor care au facilitat aducerea a 180 de români pentru a lucra în fermele din Marea Britanie, scrie The Sun.

Potrivit publicației britanice, decizia de a lăsat culegătorii români de fructe și legume să intre în Marea Britanie fără a fi testați pentru Covid-19 a stârnit furie.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a spus că lucrătorii migranți sunt „de importanță majoră” pentru agricultura britanică, altfel culturile ar rămâne să putrezească pe câmpuri.

Însă alți colegi de-ai săi au catalogat decizia drept „nebunie” și un joc cu riscuri mari, întrucât lucrătorii au venit din România, o zonă considerată roșie, cu 8.418 cazuri confirmate de coronavirus și 421 de decese.

Fermierul englez a recunoscut: A plătit 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de români la muncă

„Dacă o fi să murim, murim și în România, murim și acolo și asta este”. Românilor din Iași plecați la muncă în Marea Britanie nu le pasă de pandemie

Alții susțin că există cel puțin 1,4 milioane de șomeri britanici care ar putea să lucreze pe câmp, iar un alt ministru i-a spus lui Sapps că nu trebuia să lase avionul cu români să aterizeze.

„De ce, atunci când țara noastră este blocată, lăsăm pe zeci de mii de oameni pe zi să intre? Suntem singurii din Europa, este o nebunie”, a declarat un membru al cabinetului, citat de The Sun.


Fostul lider conservator, Iain Duncan Smith, a declarat: „Guvernul s-a descurcat foarte bine punând pandemia sub control. Dar este greu să înțelegem decizia de a permite ca mii de oameni să treacă prin porturi și aeroporturi fără teste. Acest lucru nu poate fi corect. „

Aproximativ 180 de lucrători români au sosit, săptămâna trecută, cu un avion charter, pe aeroportul Stansted din Londra.

Românii a fost duși cu autobuzele la o fermă de 7.000 de hectare din estul Angliai unde vor lucra de săptămâna aceasta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O rază de speranță în Marea Britanie. Numărul deceselor zilnice a scăzut cu aproximativ 300. 596 de morți raportate în ultimele 24 de ore

Imagini înfricoșătoare cu sicrie de diferite dimensiuni la morga unei moschei din Birmingham: „Spitalele ne spun cât de înalt este decedatul și alegem dimensiunea potrivită”