in

Rishi Sunak și soția sa sunt mai bogați decât regele Charles ”fără să ridice un deget”

Rishi Sunak și soția sa sunt mai bogați decât regele Charles . Anul trecut, averea combinată a soților Sunak a depășit-o pe cea a regelui Charles, datorită dividendelor uriașe plătite din acțiunile firmei tatălui său. Familia Sunak valorează mai mult decât regele Charles, conform celei mai recente Sunday Times Rich List, cu o avere de 651 de milioane de lire sterline, în creștere cu 122 de milioane de lire sterline sau 23% într-un an. Premierul Sunak este primul politician de top care se află pe listă în istoria de 35 de ani a acesteia.
>>> Cât de mare este averea regelui Charles al-III-lea, ce dezvăluie presa britanică

Rishi Sunak și soția sa sunt mai bogați decât regele Charles

Rishi Sunak și soția sa câștigă cu aproape 1 milion de lire sterline mai mult pe lună decât acum patru ani – fără să miște un deget. Premierul și Akshata Murty au câștigat din investiții. Laburiștii și liberal-democrații spun că acest lucru arată cât de departe este de cea mai gravă criză a costului vieții dintr-o generație, scrie Mirror.

Creșterea salarială de 134% a prim-ministrului și a moștenitoarei Akshata Murty a avut loc fără ca vreunul dintre ei să miște un deget. În schimb, aceasta se datorează dividendelor în creștere din acțiunile pe care ea le deține în firma tatălui său. Premierul Sunak s-a bucurat de câștiguri mai mari din investițiile sale secrete făcute pe vremea când era manager de fonduri speculative.

Jonathan Ashworth, Shadow Paymaster General și candidatul laburiștilor din Leicester South, a declarat: “Nu e de mirare că Rishi Sunak habar nu are prin ce trec oamenii muncii. El este total lipsit de contact. Sarah Olney, purtătoarea de cuvânt a liberal-democraților pentru trezorerie, a adăugat: “Nu este de mirare că premierul este foarte departe de cea mai gravă criză a costului vieții dintr-o generație.
>>> Averea fabuloasă a familiei noului premier al Marii Britanii. Cine este soția lui ​Rishi Sunak

Aproape un milion pe lună

Între timp, declarațiile fiscale ale dlui Sunak arată că acesta a câștigat 2,23 milioane de lire sterline anul trecut, în creștere de la 1,02 milioane de lire sterline în anul fiscal 2019/20.

Cele 139 477 de lire sterline pe care le câștigă în calitate de prim-ministru și deputat reprezintă abia 6% din venitul său. A câștigat aproape de două ori mai mult – sau 276 218 lire sterline – în dividende anul trecut, dar cea mai mare parte a profitului său a provenit din câștigurile de capital de 1,8 milioane de lire sterline pe care le-a obținut din investițiile sale.

În total, veniturile cuplului au crescut cu 11 milioane de lire sterline pe an – sau aproape 1 milion de lire sterline pe lună, înainte de impozitare. Analiza declarației fiscale a dlui Sunak arată că acesta a plătit o rată de impozitare de 22% în ultimii patru ani, mai puțin de jumătate din rata maximă a impozitului pe venit.

Acest lucru se datorează ratelor reduse ale impozitului pe câștigurile de capital și înseamnă că el plătește aceeași rată a impozitului ca o asistentă medicală care câștigă într-un an cât câștigă el într-o săptămână.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Insulă privată de vânzare pe Tamisa cu un preț ghid de doar 75.000 de lire sterline. „Propriul tău colț de paradis”

Sute de mii de părinți din Marea Britanie vor primi 50 de lire sterline de la HMRC