Menu
in

Român din Londra ajunge deputat de Timiș pe lista AUR. Ciprian Titi Stoica, șef de echipă într-o gară din Londra: „Candidatura mea a fost rodul hazardului”

Un român din Londra a candidat pe lista Alianței pentru Unirea Românilor la Camera Deputaților în județul Timiș și va fi unul dintre cei care vor ajunge în noul parlament.

Ciprian Titi Stoica este stabilit de 10 ani la Londra, iar acum se va întoarce pentru cel puțin patru ani în România ca să își ocupe postul de deputat de Timiș.

El a declarat pentru publicația Opinia Timișoarei că este „un om sincer și onest”. Stoica mai spune că a refuzat, inițial, să candideze: „Candidatura mea la Parlament a fost pur și simplu rodul hazardului. Sunt coordonator AUR pe Marea Britanie. Am fost propus de colegii mei de aici să candidez la alegerile parlamentare și inițial am spus că nu vreau. Am zis de la început că îmi asum o candidatură, dacă nu există o opțiune mai bună.”

Potrivit publicației amintite, Ciprian Titi Stoica este membru AUR de la înființarea partidului, fiind alături de liderul George Simion în campania pentru europarlamentare. El a mai spus că făcea parte din Diaspora Europeană, unul dintre organizatorii protestului din 10 august 2018.

Stoica susține că el este cel care i-a spus lui Simion că trebuit format un partid politic, pentru că din mediul civic nu se poate schimba nimic: „Atunci s-a luat decizia înființării unui partid, pe modelul Partidului Conservator din Marea Britanie”.

Ciprian Titi Stoica este născut și crescut în Timișoara, de unde a plecat în 2010. Are o soră care stă în Italia, alături de familia ei despre care proaspătul ales deputat spune că nu crede că se va întoarce în țară. Stoica mai spune că de câte ori s-a întors în țară alături de familie nu i-a plăcut ce a găsit, iar în Londra are o viață bună și liniștită.

Românii din diaspora au votat masiv AUR. USR PLUS, pe primul loc în străinătate

La Londra, Ciprian Titi Stoica este șef de echipă într-o stație de tren: „Știu să fac de toate, și pe partea de bilete, de acces la porți, şi, mai nou, controlor de trafic. Locuiesc la 3-4 minute cu mașina… așa suntem noi romanii săritori… dacă am văzut că s-a întâmplat un incident, m-am urcat în mașină și m-am dus.”

Înainte de asta a lucrat în domeniul securității și patrula prin cartiere rău famate. A mai lucrat în bucătărie, barman, la curățenie în restaurante și hoteluri, dar și șofer pentru un lanț de farmacii.

Despre slujba actuală, Ciprian Titi Stoica spune că a fost un vis din copilărie, când era fascinat de trenuri: „Am zis că e ok pentru mine să lucrez în stația de tren, mai ales că sunt și aproape de casă. Programul este de 35 de ore pe săptămână, deci practic lucrez patru zile pe săptămână.”

Alianța pentru Unirea Romanilor a fost înființată pe 1 decembrie 2019, de către George Simion, după ce acesta candidase ca independent la Alegerile Europarlamentare. Partidul are filiale în 22 de țări din Europa și în America de Nord.

Formațiunea este descrisă ca fiind un partid conservator, patriot, naționalist și unionist și a reuşit să se înscrie la aceste alegeri cu candidați din Diaspora și în toate județele țării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version