in

Români „ingenioși”: înregistrau PIN-urile clienților de la bancomat cu telefonul

Trei români au descoperit o metodă ingenioasă de a urmări codurile PIN ale clienților unui bancomat. Ei au atașat un telefon mobil cu cameră video în interiorul aparatului și astfel puteau înregistra ceea ce tastau persoanele care retrăgeau bani, scrie Daily Mail. Numai că poliția a intrat pe fir, iar gașca de infractori nu a apucat să fure decât 90 de lire.Potrivit Daily Mail, Lucian Dăscălescu, 28, Mihai Drăgan, 27, și Cristian Tudor, 21, puseseră o soluție adezivă în aparat, pentru ca acesta să pară că înghite cardurile clienților.

Apoi, cu PIN-ul înregistrat pe telefon și cu cardul scos din bancomat, infractorii plecau la cumpărături.

Daily Mail: Bande din România, responsabile pentru 92% din furturile de la bancomate

Cei trei au spus magistraților de la Curtea din Gloucester că au cumpărat dispozitivul de înregistrare de pe Internet și au pledat vinovați la acuzația de conspirație în vederea folosirii unui dispozitiv de furt la ATM. Dăscălescu și Drăgan au fost închiși pentru 18 luni fiecare, iar Tudor a primit 13 luni de închisoare.

Daily Mail: Cei mai mulți hoți din ATM-uri sunt români

Poliția din Gloucestershire sfătuiește oamenii să fie atenți atunci când se scot bani din bancomate. Un reprezentant al instituției a spus că speră ca imaginile cu dispozitivul celor trei români îi va face pe oameni mai atenți cu privire la securitatea lor.

„Cel mai important lucru”, a declarat acesta, „este ca atunci când scoateți bani să acoperiți tastele cu mâna atunci când introduceți PIN-ul.”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Condamnat pentru furturi de cosmetice

Imigrația din UE, mai mare cu o jumătate de milion