in

România a anulat și completarea formularului de localizare PLF

România a anulat și completarea formularului de localizare PLF

Completarea formularului de localizare a pasagerului (PLF), necesar oricărei persoane care intra pe teritoriul României, a fost abrogată de Guvern, prin ordonanță de urgență.

Odată cu publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, formularul nu va mai trebui completat.

Deși nu a mai prelungit starea de alertă, începând cu 9 martie, și a anulat obligațiile privind purtarea măștilor, certificatul de vaccinare și carantinarea, Guvernul nu anulase prin lege formularul PLF, astfel încât acesta rămăsese obligatoriu la intrarea în țară.

Formularul PLF RĂMÂNE VALABIL la intrarea în România. Certificatul verde și carantina au fost scoase

„Având în vedere încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, și respectiv încetarea aplicabilității măsurilor adoptate pentru prevenirea soi combaterea pandemiei de COVID-19, aplicabile persoanelor care intră pe teritoriul României, referitoare la identificarea contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, precum și măsurile referitoare la carantinarea persoanelor, menținerea obligației completării Formularului digital de intrare în România, cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României sau în maximum 24 de ore de la intrarea în țară, reglementată conform prevederilor OUG nr. 129/2021, cu modificările și completările ulterioare, nu este justificată”, arată Guvernul României.

În plus, Executivul vrea să evite aplicarea nejustificată de amenzi pentru necompletarea formularului și eventuale litigii cu cetățenii în cauză.

„De asemenea, elementele de fapt și de drept ale situației extraordinare ce impune recurgerea la această cale de reglementare ce nu poate fi amânată̆, sunt reprezentate de faptul că menținerea obligației referitoare la completarea Formularul digital de intrare în România poate conduce la aplicarea unor sancțiuni, ceea ce aduce atingere interesului public și poate genera apariția unor posibile litigii și cheltuieli suplimentarea pentru instituțiile implicate”, mai arată Executivul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Marea Britanie: 400 de parlamentari ruși, sancționați din cauză că au susținut invadarea Ucrainei

Marea Britanie: 400 de parlamentari ruși, sancționați din cauză că au susținut invadarea Ucrainei

Prețurile alimentelor din Marea Britanie vor sări în aer. Se așteaptă creșteri cu peste 50%