in

România pune toată Europa pe lista verde, în afară de Marea Britanie. 14 zile de carantină pentru nevaccinați

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, joi seară, 17 iunie, lista statelor considerate cu risc epidemiologic ridicat.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie și pentru care se va impune în continuare carantina de 14 zile la sosirea în România.

Pe lista roșie sunt, în total, 22 de state. 18 dintre acestea din cauza incidenței, iar patru din cauza circulației unor tulpini periculoase ale coronavirusului. Alte 11 state se află pe lista galbenă, arată ProTV.

Pe lista verde au trecut Belgia, Franța, Danemarca, Grecia, Olanda, Slovenia, Letonia, Lituania, Suedia, Andora, Peru, Iran, Puerto Rico, Republica Dominicană și Timorul de Est.

Mare Britanie, vești bune pentru turism: Persoanele care au făcut ambele doze nu vor mai sta în carantină

Cei care vin din țări din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinați sau prezintă un test RT-PCR efectuat în ultimele 72 de ore.


Cei care vin din zona roșie scapă de carantină doar dacă sunt vaccinați împotriva COVID-19 – altfel, nici testul și nici faptul că au avut boala în ultimele luni nu îi poate scuti de izolarea la domiciliu.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă și prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID în a opta zi de carantină și rezultatul e negativ poate ieși din carantină în a zecea zi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3]

Ambasadorul Marii Britanii, declarație șoc: „În ciuda absenței micilor din bucătăria englezească, un milion de români au ales să trăiască în UK…”

BREAKING NEWS! Trenul de aterizare al unui avion British Airways s-a rupt, iar partea din față s-a prăbușit. Aeronava venise de la Moscova