Menu
in

Românii, cei mai mulți deținuți din închisorile Uniunii Europene

O statistică alcătuită de o echipă internațională de jurnaliști arată că România este țara europeană cu cei mai mulți deținuți din UE. Pe primul loc în statistică se află cetățenii marocani.

Ancheta relevă faptul că în închisorile Uniunii Europene se aflau în 2015 11.500 de cetățeni români, cu specificația că aceasta nu este o cercetare academică, ci o estimare a numărului real, întrucât țările au strategii diferite de raportare.

Astfel, în închisorile din România se aflau în 2015 28.334 de prizonieri români, ceea ce înseamnă că rata criminalității pentru românii din străinătate este mai mare de trei ori (0,39%) decât cea din țară (0,13%).

Potrivit investigației jurnalistice, citată de theblacksea.eu, aproximativ 2,9 milioane de români trăiesc în țări din UE, cea mai mare populație de expați din uniune după Polonia. Asta înseamnă că unul din fiecare 256 de români aflați în Uniunea Europeană se află în închisoare.



Potrivit aceleiași surse, românii sunt condamnați pentru infracțiuni minore cum ar fi furturi din magazine, spargeri de locuințe și jafuri.

De asemenea, se mai arată în material, cei mai mulți deținuți au făcut infracțiuni din cauza sărăciei, iar mulți sunt discriminați acasă și în străinătate. Mulți dintre ei comit aceeași infracțiune de mai multe ori, ceea ce înseamnă că se întorc la închisoare pentru incidente minore.

Pe lângă aceștia, există și bande implicate în fraude on-line, trafic de persoane, șantaj, incendieri și furturi din bancomate.

Cauzele identificate în comiterea de infracțiuni sunt: educația slabă, lipsa mobilității sociale sau veniturile scăzute din România care îi fac pe mulți să își caute norocul în străinătate. S-a mai constatat că mulți români care în țară respectă legea ajung infractori în străinătate.

 

În ceea ce privește relația procentuală dintre populație și infractorii din străinătate, primul loc este ocupat de Lituania, România fiind pe locul trei.

Bătaie de joc la adresa românilor. Daily Express ne arată cu degetul: „Așa o să plecați acasă!”

Sute de deținuți români în închisorile britanice. Politician: „O să fim Alcatrazul Europei!”

Sute de români, trimiși în țară să își execute pedepsele. Vezi cât costă întreținerea unui deținut în România

Daily Express: Închisorile sunt pline cu infractori din Europa de Est. Factura: 110 milioane de lire sterline

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version