in

Românii din străinătate ar putea primi bani ca să se întoarcă acasă

500 de euro lunar, pe lângă salariu, dacă renunți la viața de imigrant și te întorci în România. Este propunerea unui senator UNPR pentru a-i convinge pe tinerii plecați din țară să se întoarcă.De cei 500 de euro ar trebui să beneficieze toți cei sub 35 de ani care aleg să își reia viața în România.

Senatorul Constantin Popa, unul dintre inițiatorii legii, crede că astfel va fi rezolvată problema forței de muncă din țară.”

„Ne pleacă medicii, profesorii, inginerii, ITiştii şi chiar muncitorii simpli, în special tineri, căci nu sunt plătiţi aşa cum trebuie aici, în ţară. Vrem să-i stimulăm cumva să îşi pună în valoare capacitatea aici, nu peste hotare. Un an, am putea să-i stimulăm să ia mai mulţi bani, chiar decât câştigă acum în afara ţării. Sunt convins că în această perioadă de timp, oamenii îşi vor face un rost aici, acasă”, a declarat, pentru Libertatea, senatorul Popa.

Potrivit proiectului legislativ, fiecare tânăr care are până în 35 de ani şi care lucrează acum în afara României să primească lunar, timp de un an, câte 500 de euro. Aceştia nu trebuie neapărat să fie angajaţi undeva, ci pur şi simplu să muncească chiar şi în propria gospodărie, asta pentru cei care locuiesc în mediul rural.

Popa a găsit și resurse pentru finanțarea unei astfel de propuneri, fără a fi nevoie de fonduri în plus de la bugetul statului.

El crede că o scumpire cu 0,05 lei a ţigărilor, a alcoolului, a produselor de tip fastfood şi a băuturilor carbogazoase ar aduce milioane de euro. Aceşti bani ar fi depuşi într-un fond de solidaritate, din care să fie plătiţi cei care se întorc acasă.


Situație fără precedent în Parlamentul României: 16 deputați în greva foamei, alături de Aurelian Mihai

Viorel Badea: ”Românii din diaspora privesc cu optimism alegerea lui Klaus Iohannis, speră să se poată întoarce acasă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Wimbledon, fără românce. Monica Niculescu a fost eliminată în optimile de finală

Londra comemorează 10 ani de la atentatele de la metrou. Printre victime a fost și românca Mihaela Otto