in

Românii, expulzați în cazul unui Brexit! Un scenariu avut în vedere de Ministerul britanic de Interne

Trei milioane de cetățeni europeni, printre care și aproximativ 200.000 de români riscă să fie deportați în cazul în care britanicii vor vota pentru ieșirea din UE.

Afirmația îngrijorătoare vine din partea unui oficial al Ministerului de Interne britanic (Home Office) citat de The Telegraph.

Militanții anti-UE spun că asemenea afirmații ale miniștrilor sunt absurde și iresponsabile și sunt făcute doar pentru a întreține un climat de frică în rândul cetățenilor europeni rezidenți în Marea Britanie.

În Camera Lorzilor, s-a discutat însă despre faptul că cetățenii europeni care s-au stabilit deja în Marea Britanie ar avea sau nu dreptul să rămână aici în cazul ieșirii țării din Uniunea Europeană.

Unul dintre oficialii de la Interne ai Guvernului Cameron, Lord Keen of Elie, a spus că procesul de retragere din UE al unei țări este fără precedent.


De aceea, spune el, există o mare de incertitudine cu privire la modul în care va funcționa acesta. După aderarea țării, cetățenii Regatului Unit au obținut dreptul de a trăi și munci în celelalte 27 de state membre, iar în cazul în care britanicii vor vota pentru a părăsi Uniunea Europeană, guvernul va face tot posibilul pentru a asigura un rezultat pozitiv, însă nu există nicio cerință, în conformitate cu legislația UE, pentru ca aceste drepturi să fie menținute, a mai declarat Lord Keen of Elie.

Unul dintre parlamentarii conservatori care doresc ieșirea din UE, Peter Bone, co-fondator al grupului Brexit Grassroots Out, a declarat că „orice cetățean al UE care este legal aici, ar avea absolut dreptul de a rămâne dacă ieșim din Uniunea Europeană. Orice altă sugestie este pur și simplu absurdă”, a spus Bone.

Parlamentarul conservator Philip Davies a declarat că Guvernul nu este clar în această privință și că nimeni nu îi va deporta pe oamenii ajunși aici legal.

 

Ministrul e Externe, Philip Hammond, a declarat în martie că sute de mii de britanici din Spania ar putea fi expatriați în cazul înc are Regatul Unit ar ieși din UE.

Brexit-ul i-ar trimite acasă pe majoritatea românilor din UK

Europenii din Londra, protest la ușa lui Cameron: „Vrem drept de vot la referendum”

Uluitor! Previziunie unui parlamentar britanic: Românii ar putea avea nevoie de VIZE ca să intre în Marea Britanie

Tabăra britanicilor pro-UE conduce în sondaje. Vezi ultimele rezultate!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dosarul alegerilor din 2014. DNA cere anchetarea fostului ministrul de Externe Titus Corlățean

Andra lansează “Love can save it all”, varianta în engleză a piesei “Iubirea schimbă tot”