Menu
in

Românii, jigniți în direct la un post de radio din UK: „Aici nu e România, nu jefuim oameni”

Steven Carpenter, un prezentator de radio din Somerset, Anglia, a fost suspendat după ce a făcut mai multe comentarii „rasiste”, în timpul unei dispute cu o firmă de taxi condusă de un român.

Potrivit BBC, DJ-ul a prezentat scuze, spunând că a făcut remarcile „într-un moment de nebunie”.

Disputa a avut loc la telefon și pe Facebook. Radio Ninesprings, post din Yeovil (Somerset), a primit reclamații după acțiunile lui Carpenter.

Proprietarii firmei au spus că remarcile, în care românii erau numiți „vampiri”, au fost „rasiste”. Postul de radio efectuează acum o anchetă.

Plymouth: Taximetrist român, agresat de doi pasageri. I-au spart nasul și i-au adresat remarci rasiste

Marius Virgil, proprietar al Dracula Taxis, a declarat că Steven Carpenter l-a sunat pe 15 iunie, în jurul orei locale 01.00, cerând o mașină și că l-a „abuzat” la telefon, după ce i-a spus cât va costa cursa.

„La telefon, a strigat la mine să tac și mi-a spus că, la radio, îmi va închide afacerea”, a spus Virgil. „M-a sunat de mai multe ori și tot spunea «Nu știi cine sunt, sunt Steve Carpenter», dar nu știam cine este și era foarte nepoliticos”, a declarat românul.

După apeluri, prezentatorul a scris pe Facebook că cei de la Dracula Taxis sunt „vampiri”, comentariu în urma căruia proprietarul companiei de taxi l-a numit pe Carpenter rasist. Carpenter a continuat: „Aceasta este Marea Britanie, nu România, nu jefuim oamenii aici”.

Prezentatorul de radio a spus apoi că a acționat „într-un moment de nebunie”, după ce a băut până la ora 03.00. „Regret foarte mult totul și prezint scuze sincere tuturor celor implicați”, a spus el.

Într-un comunicat, managerul Steve Haigh a transmis că postul se disociază de remarcile făcute de Carpenter.

Mantova, insulte rasiste și amenințări cu moartea împotriva unui cetățean român

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version