in

Românii refuză salarii de 5.000 de lei în țară: „S-au obișnuit cu ajutoare sociale, nu îi mai interesează munca”

Românii refuză salarii de 5.000 de lei în țară: „S-au obișnuit cu ajutoare sociale, nu îi mai interesează munca”

Lucrările la tronsonul cinci (Curtea de Argeș-Pitești) al Autostrăzii Sibiu-Pitești avansează constant, dar constructorul nu prea găsește românii dispuși să lucreze pe salarii de 5.000 lei net ca muncitori necalificați.

Așa că a decis să aducă zeci de oameni din Asia.

Potrivit Adevărul, conform datelor furnizate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), la ora actuală pe acest tronson lucrează 626 de persoane, dintre care 47 de naționalitate străină (asiatici, în special din Vietnam).

Românii care au stat la coadă să voteze, batjocoriți de britanici: „Credeau că e coadă la ajutoare sociale”

Numărul angajaților străini de pe șantier va crește până la începutul verii. Se estimează că până la 1 iulie a.c., pe șantier vor lucra minimum 1.000 de oameni, iar cel puțin 150 dintre aceștia vor fi din Asia. Asta pentru că mulți români refuză salariile lunare de 5.000 de lei net oferite pentru a lucra pe șantier, în avantajul asiaticilor, care le acceptă. Șantierul tronsonului cinci din autostrada Sibiu-Pitești a fost organizat în comuna argeșeană Merișani, acolo fiind zeci de utilaje. Primăria Merișani a dat și o școală dezafectată firmei Astaldi – cea care realizează tronsonul cinci – ca să își organizeze acolo sediul șantierului, iar italienii au făcut deja îmbunătățiri și investiții în clădire.

„Au fost angajați destui de la noi din comună. Problema e că sunt și destui care refuză salariile bune oferite de italieni pe șantier. Am avut destule cazuri de oameni preferă să stea acasă în continuare pe un ajutor social de câteva sute de lei, în loc să primească 5.000 de lei salariu. Și asta în condițiile în care șantierul e la doar câțiva kilometri de locuințele unora dintre cei care primesc ajutoare sociale. E greu cu unii români, s-au obișnuit cu ajutoare sociale și nu prea îi mai interesează munca. La unii, lenea e atât de mare cum nu vă puteți imagina… Italienii au pus multe anunțuri de angajare, dar prea puțini sunt interesați. Culmea e că au venit mai mulți oameni din alte județe să se angajeze aici pe șantier”, a declarat un reprezentant al Primăriei Merișani.


Românii refuză salarii de 5.000 de lei în țară: „S-au obișnuit cu ajutoare sociale, nu îi mai interesează munca”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

șofer compensații

Anglia: Un șofer primește compensații de mii de lire sterline după ce șeful i-a cerut să vorbească în engleză

consilier Brent

Teo Benea, consilier local în Brent: „Am încercat să mobilizez comunitatea de români”