in

Românul care conduce Canary Wharf, împotriva Brexit: „Centrul financiar londonez s-a dezvoltat datorită UE”

Șeful Canary Wharf, britanicul de origine română Sir George Iacobescu, l-a atacat pe Boris Johnson, după ce fostul primar al Londrei s-a folosit de succesul grupului de afaceri pentru a milita pentru Brexit.

 

Iacobescu, președintele și directorul executiv al Canary Wharf Group, a declarat că creșterea districtului de afaceri s-a făcut “datorită apartenenței noastre la UE, nu în ciuda acestui fapt”.

A urmat un discurs al lui Johnson, în care a salutat Canary Wharf ca fiind un exemplu al modului în care afacerile britanice pot prospera, în comparație cu centrele financiare europene rivale.

Între timp, cancelarul George Osborne a avertizat că Marea Britanie riscă să piardă 285.000 de locuri de muncă legate de sectorul financiar dacă părăsește UE. Sir George Iacobescu a intervenit după discursul lui Johnson, precizând că oamenii de afaceri au interpretat în mod greșit că băncile din Londra ar migra către Frankfurt dacă Marea Britanie rămâne in afara zonei Euro: “Canary Wharf singur este acum mult mai mare decât centrul financiar din Frankfurt.”

Sir George a mai spus: “Boris are dreptate afirmând că astăzi Canary Wharf este mai mare decât Frankfurt Bankenviertel (districtul bancar). Dar acest lucru se datorează apartenenței noastre la UE, nu în ciuda acesteia.”

Canary Wharf Group a supravegheat transformarea zonei într-unul dintre mediile de afaceri cele mai căutate din lume, unde sunt angajate mai mult de 112.000 de persoane. “Noi nu vorbim doar despre oamenii care lucrează în Londra, ci și de cei angajați în domeniul serviciilor financiare în orașe precum Bournemouth, Birmingham sau Edinburgh”, a mai spus britanicul de origine română.

 

Directorii executivi ai HSBC, JP Morgan și Goldman Sachs au avertizat despre mutarea locurilor de muncă în străinătate, în cazul în care Marea Britanie părăsește UE.

Cameron: „23 iunie este o zi decisivă. Nu mai există cale de întoarcere”

Mai mulți oameni de afaceri britanici cer ieșirea din UE. „O să fie mai multe locuri de muncă”

Compania Ryanair, decizie dură în cazul unui Brexit. Vom investi în alte țări!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Concurs senzațional. Puteți locui în Turnul Eiffel

Destinaţie de vis în Turcia. Fethiye – un oraş de o frumuseţe aparte